Qi Xi, el dia dels enamorats a la Xina

El Festival Qi Xi celebra la unió de dues estrelles que només es troben una vegada a l’any

El Festival Qi Xi és el dia dels enamorats a la Xina. Aquesta celebració també es coneix com el Festival del Doble Set, perquè se celebra el setè dia del setè mes del calendari lunar (un calendari que encara s’utilitza per marcar les festes tradicionals).

Sant Valentí s’ha convertit en una tradició global i cada vegada més xinesos opten per celebrar el dia dels enamorats el 14 de febrer.

Malgrat això, a les zones rurals de la Xina encara es conserven algunes tradicions i se celebra el Qi Xi: es fan corones de flors i les joves solteres o acabades de casar fan ofrenes als déus per demanar sort en l’amor.

Aquest dia també se celebra a altres països asiàtics, que comparteixen part de les seves tradicions amb el Gegant Asiàtic.

A Corea del Sud es coneix com a Chilseok, mentre que a el Japó és la Tanabata o la Festivitat de les Estrelles. Els japonesos escriuen els seus desitjos en unes tires de paper de colors i les pengen en un arbre perquè es compleixin.

La història de dos enamorats separats

La llegenda explica que Niu Lang, un pastor de bon cor, es va enamorar de Zhi Un, una fada que teixia belles vestidures i els núvols del cel. Ambdós estan representats per dues estrelles: Altair (Niu Lang) i Vega (Zhi Un).

Niu Lang i Zhi Un es van casar, van tenir dos fills i van viure feliços durant un temps… Fins que la Deesa del Cel els va descobrir. Estava prohibit que un mortal i una divinitat es casessin així que els va condemnar a estar separats per un riu platejat que simbolitza la Via Làctia.

Els dos enamorats només poden veure’s una vegada a l’any: el setè dia del setè més lunar, que cau en dates diferents segons el calendari gregorià però acostuma a coincidir amb el mes d’agost.

Aquell dia, les garses creen un pont al cel perquè els Niu Lang i Zhi Un puguin ajuntar-se i passar una nit junts.

La història d’amor del pastor i la teixidora existeix des de fa milers d’anys a la mitologia xinesa. La primera referència es troba en un poema clàssic de fa 2.600 anys.

Informa’t de tot a Junior Report Castellano | Català | English

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here