30 novembre 2022
spot_img
30 novembre 2022
spot_img

Quants tipus de videojocs coneixes?

Hi ha tants gèneres i formats de videojocs com a jugadors, però els millors tenen una cosa en comú: són els més entretinguts

Per Judith Vives

Els videojocs molen. Són divertits, innovadors i posen totes les nostres capacitats a prova, des de l’estratègia fins al treball en equip. Per això s’han convertit en l’entreteniment més popular entre joves i adults.

La tecnologia per a desenvolupar videojocs espectaculars i emocionants ha avançat molt i han sorgit nous gèneres i formats. En el món gamer hi ha jocs i opcions per a tots: quin és el teu favorit?

Els ‘shooters’, RPG i les plataformes són els videojocs més populars

Sens dubte, els videojocs que més triomfen avui en dia són els shooters, jocs d’acció en què el jugador utilitza les armes per derrotar enemics i complir missions, sol o en equip.

Dins dels shooters hi ha jocs en primera persona (FPS), com Call Of Duty o Battlefield, on el jugador té visió subjectiva de l’acció.

També hi ha shooters en tercera persona, en els quals veiem al personatge des del darrere, com a The Division, Ghost Recon Wildlands o Fornite.

Cartell del videojoc Frotnite. (EPIC GAMES)

Després hi ha els RPG o jocs de rol, en què un personatge avança en la història i va adquirint noves capacitats i poders. Dins dels jocs RPG, alguns han aconseguit definir un estil propi i crear escola, com Dark Souls.

Videojocs clàssics

Si et pregunten per altres gèneres de videojocs, de seguida diràs els jocs d’acció i, com no, els jocs d’esports. Els videojocs de futbol com el FIFA i els de carreres de cotxes, com Gran Turismo, són autèntics clàssics.

Imatge del videojoc FIFA 2017 (EA)

Un altre gènere que no pot faltar és el de les plataformes, que es basen en l’avanç del personatge a través de diferents nivells, superant els obstacles que van apareixent.

Avui dia, la moda del retro ha posat una altra vegada de moda jocs veterans que fa uns anys semblaven gairebé oblidats. Però avui tots juguem una altra vegada amb Super Mario, Sonic o Donkey Kong.

Imatge del videojoc ‘Super Mario Odyssey’ (LVD)

L’aparició de nous videojocs amb una estètica vintage és una de les últimes tendències: els estudis independents, amb menys pressupost i recursos, se centren en el desenvolupament de jocs més senzills i barats.

Això no és cap defecte sinó tot el contrari. Tal com explica el professor Santiago Garau de l’escola CEV: “L’important d’un videojoc és la seva jugabilitat, és a dir, que sigui divertit i entretingui”. Això ho pot fer des del joc més espectacular fins al més simple, si té ganxo.

Per desenvolupar videojocs, ja sigui un shooter o una plataforma, en 2D o en 3D, es necessiten eines i coneixements específics. Per aprendre a dissenyar, programar i desenvolupar videojocs, hi ha centres com CEV, Centre de Comunicació, Imatge i So, on trobaràs el programa formatiu a mida.

El proper 15 de juny, els alumnes de segon curs del Grau Superior Animacions 3D, Jocs i Entorns Interactius + HND en Desenvolupament de Videojocs presentaran els seus treballs de final de curs en un esdeveniment al CaixaFòrum Barcelona: allà es podran veure els resultats dels seus estudis aplicats a petites demos de gameplay i animacions digitals.

Informa’t de tot a Junior Report Castellà | Català | English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -