Llegeixes les notícies al teu mur però gairebé sempre se t’oblida d’on surt la informació
La majoria de la gent s’informa a través de Facebook. Això és el que ens diuen les dades: de cada deu persones, n’hi ha sis que tenen mur. I què hi fan? Doncs compartir allò que els interessa: entrevistes i reportatges rigorosos amb comentaris, crítiques, bromes, mems i fins i tot mentides. Tot barrejat.
Les dades també ens diuen que vuit de cada deu espanyols miren la televisió. Així doncs, la gent encara prefereix la televisió al Facebook. Però cada vegada menys, perquè els joves es decanten per l’ordinador i els dispositius mòbils, com l’smartphone i la tauleta, en comptes de la tele.
Però, qui ha escrit el que es publica a Facebook? Una bona part prové de periodistes i mitjans de televisió, ràdio, premsa o internet. En canvi, és molt probable que no recordis de qui és la informació i que només sàpigues que ho has llegit en alguna xarxa social.
Això pot ser un problema per als mitjans perquè molta gent que llegeix una notícia a la xarxa creu que és un contingut qualsevol. I gairebé ningú consulta el mitjà original per conèixer més detalls de la informació. Molts ja en tenen prou llegint-ho a la xarxa. Sabies que Facebook té 2.000 milions de persones registrades?