23 febrer 2024
spot_img
23 febrer 2024

Que la Força t’acompanyi

Al desembre de 2017 es va estrenar la nova pel·lícula de Star Wars, la vuitena entrega de la saga

El divendres 15 de desembre de 2017 va ser la data triada per l’estrena mundial de ‘Els últims Jedi’, l’última pel·lícula de la famosa saga La Guerra de les Galàxies. Justament l’any en què es van complir 40 anys de la primera pel·lícula: Una nova esperança, que es va estrenar el 1977.

Més enllà de les naus espacials i els planetes estranys, La Guerra de les Galàxies es va fer famosa pels seus personatges, que es van fer populars entre petits i grans: Luke Skywalker, la Princesa Leia, Han Solament, Chewbacca, Yoda… En el fons, la història segueix un guió clàssic: el viatge d’un heroi i la seva lluita entre el bé i el mal.

Milions de fans a tot el món esperàven ansiosos per saber què va passar amb Rey després de trobar a Luke Skywalker i si serà capaç de combatre el costat fosc de la Força. Però, en realitat, la història va començar fa molt temps, en una galàxia molt, molt llunyana…

El somni de George Lucas

Avui dia la ciència ficció domina la cartellera: superherois, alienígenes, robots amb intel·ligència artificial… Però fa 40 anys, el públic no estava acostumat a aquest tipus de pel·lícules i els estudis cinematogràfics no apostaven per elles.

No obstant això, el jove director i guionista George Lucas havia imaginat tot un univers de naus espacials, éssers d’altres planetes i fins i tot un imperi galàctic que volia traslladar a la gran pantalla en tres pel·lícules que formarien la trilogia de la Guerra de les Galàxies (Star Wars, a la versió original en anglès).

Malgrat ser rebutjat per diversos estudis, George Lucas no es va rendir i al final va aconseguir arribar a un acord amb 20th Century Fox. Entre 1973 i 1974 va escriure el guió de les pel·lícules i el 1977 es va estrenar el primer capítol.

La primera pel·lícula de la Saga es va estrenar el 1977 i va aconseguir un èxit immediat a tot el món. (Lucas Films)

Per molt que cregués en la seva pel·lícula, George Lucas no imaginava l’èxit que tindria a tot el món. L’originalitat de la història, els efectes especials i la invenció d’un nou univers fantàstic van captivar a l’audiència i la recaptació de taquilla va superar tots els rècords.

La història de Luke Skywalker, la Princesa Leia i Han Solo es va fer tan popular que es va convertir en un fenomen: els nens volien ninots de R2D2 i C3PO per Nadal i els fans es van tornar bojos per aconseguir productes promocionals de la saga com samarretes i pòsters. Avui dia, les convencions de Star Wars reuneixen a milers d’aficionats a tot el món.

https://www.instagram.com/p/BX-kYwilBcI/

La pel·lícula va guanyar 6 Oscar, entre els quals s’hi trobava el premi a millors efectes visuals i millor banda sonora, composada pel gran John Williams.

Tres trilogies en un ordre alterat 

Després d’Una nova esperança (1977) van arribar L’Imperi contraataca (1980) i El retorn del Jedi (1983). George Lucas no tenia pensat fer més pel·lícules sobre l’univers Star Wars, però va acabar cedint davant la pressió dels fans.

La segona trilogia es va estrenar gairebé 20 anys després de la primera, però en realitat era una preqüela: les noves pel·lícules explicaven una història anterior a les pel·lícules originals.

Per això les pel·lícules antigues corresponen als Episodis IV, V i VI, mentre que les pel·lícules noves expliquen l’origen del malvat Darth Vader: Episodi I: L’amenaça fantasma (1999), Episodi II: L’atac dels clons (2002) i Episodi III: La venjança dels sith (2005).

Amb la nova entrega, ja són vuit les pel·lícules de la saga de la Guerra de les Galàxies. (Arxiu)

Seguint l’ordre de la història, les pel·lícules de la tercera trilogia (l’actual) segueixen a les més antigues. El 2015 es va estrenar l’Episodi VII: El despertar de la Força i el 2017 l’Episodi VIII: Els últims Jedi.

Encara que els personatges canvien d’una trilogia a una altra, l’argument de la lluita entre el costat lluminós i el costat fosc es manté a totes les pel·lícules. Has triat el teu bàndol? Que la Força t’acompanyi… 

Junior Report impulsa una xarxa de Revistes Escolars Digitals gestionades per alumnes de secundària. Informa’t sobre el projecte aquí.

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -