3 desembre 2023
spot_img
3 desembre 2023

Quins tipus d’exàmens d’anglès existeixen?

T’aclarim les diferències entre el nivell de competència i els tipus de proves

Per Judith Vives

“El títol B2 d’anglès equival al First Certificate“. Segur que ho hauràs sentit més d’una vegada, però en realitat són dues coses diferents. D’una banda hi ha els exàmens que pots fer per treure’t un títol d’anglès i, de l’altra, el nivell de competència lingüística aconseguit.

En aquest article t’expliquem les diferències, però el primer que has de conèixer és el Marc Europeu Comú de Referència (conegut com MECR o CEFR, en anglès).

Aquest estàndard europeu s’utilitza com a referència per mesurar el nivell de comprensió i expressió, oral i escrita, de qualsevol llengua. El MECR consta de 6 nivells: tres blocs (nivell bàsic o A, independent o B i competent o C), que es divideixen al seu torn en dos subnivells, 1 i 2.

Per exemple, quan comences a aprendre una llengua tens un nivell d’anglès A1, mentre que si el domines a la perfecció probablement tindràs un C2.

Una cosa diferent són els exàmens de nivell que pots fer per treure’t un títol d’anglès. En aquest cas es tracta de proves concretes amb les que podràs conèixer el teu nivell de competència.

Tipus d’exàmens

Actualment existeixen molts tipus proves d’anglès, entre els quals destaquen els exàmens de Trinity College London i Cambridge pel seu prestigi i reconeixement internacional.

Un altre examen molt conegut és el Test of English as Foreign Language (TOEFL), un examen que avalua el coneixement de la llengua i la comprensió per a l’entorn acadèmic. Moltes institucions acadèmiques demanen el TOEFL com a requisit d’accés a alumnes estrangers.

Fundat el 1875, Trinity College London és una de les entitats examinadores més prestigioses del panorama internacional i el primer comitè examinador del món.

El que fa especial a Trinity és que ofereix múltiples possibilitats a l’alumne, com avançar en l’aprenentatge de la llengua a través de la combinació de l’anglès amb estudis de teatre o música de qualsevol estil.

Els exàmens d’anglès de Trinity es divideixen en dos grans grups, els exàmens ISE (que inclouen proves orals i escrites) i els exàmens GESE (només oral).

Els títols d’aquesta entitat estan reconeguts en el sector educatiu, per universitats i empreses a nivell nacional i internacional. Si estàs pensant en iniciar un curs d’anglès, consulta la teva acadèmia com accedir als seus exàmens.

Informa’t de tot a Junior Report Castellano | Català | English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -