14 juliol 2024
spot_img
14 juliol 2024

El RACC i Trànsit premien les idees dels estudiants per promoure l’ús responsable del mòbil

Alumnes de Mataró, Igualada, Barcelona i Verges guanyen els principals premis del concurs ‘Joves i mobilitat’

Per Judith Vives

Alumnes del Col·legi Maristes Valldemia, de Mataró; de l’Institut Fort Pius, de Barcelona; i de l’Institut Joan Mercader, d’Igualada han estat els guanyadors dels principals premis del concurs ‘Joves i Mobilitat’.

Organitzat pel RACC amb la col·laboració del Servei Català de Trànsit i dels Departaments d’Interior i d’Educació de la Generalitat de Catalunya, el concurs té com a objectiu promoure actituds i valors de mobilitat segura, sostenible i responsable, entre els nois i noies de 13 a 17 anys.

En la seva 12a edició, el concurs s’ha centrat en l’ús que els joves fan dels mòbils i la seva relació amb la seguretat viària. Els participants al certamen han presentat projectes destinats a promoure un ús responsable del mòbil mentre ens desplacem. Els projectes s’han presentat en les categories d’Anunci gràfic, Projecte de millora de la seguretat viària i Vídeo per a Instagram.

Grup Aldicebri, guanyador del Premi al Millor Anunci Gràfic (Sergio Ramos Ladevesa / RACC)

En concret, els alumnes Alex Herrero, Dídac Navarro i Salvador Cebrià de 3er ESO C del Col·legi Maristes Valldemia de Mataró, han guanyat a la categoria d’Anunci gràfic pel treball Game Over. Nil Abbas, Jan Blesa, Emilio Juan i Roger Merino, de 3er d’ESO A de l’Institut Fort Pius de Barcelona, han guanyat a la categoria de Projecte de millora de la seguretat viària pel treball Mobile Freezing. Finalment, els guanyadors de la categoria de Vídeo per a Instagram han estat Elena Balici i Aina Carrique de 4rt d’ESO B de l’Institut Joan Mercader d’Igualada, pel treball Testimonios 2.

El jurat ha valorat que els alumnes hagin presentat propostes creatives que fomenten actituds cíviques i responsables en mobilitat i amb un format i llenguatge entenedors per a un públic jove.

Grup ENRJ, guanyador del Premi al Projecte de Millora (Sergio Ramos Ladevesa / RACC)

La majoria de les propostes presentades plantejaven solucions tecnològiques per alertar tant a conductors com a vianants que utilitzen el mòbil. També s’han presentat propostes relacionades amb un nou tipus de senyalització viària i mesures que tenen com a finalitat la conscienciació dels joves sobre l’ús dels telèfons mòbils a les vies públiques, a través de la creació d’aplicacions mòbils, campanyes informatives, xerrades a les escoles, o altres iniciatives.

Per altra banda, també s’han repartit altres premis com el que reconeix la classe amb millor participació, tant per la qualitat com per la quantitat de treballs presentats, que ha estat pel grup de 3er d’ESO B de l’Institut Escola Francesc Cambó i Batlle (Verges). La professora Araceli Fernàndez, de l’Escola El Cim de Vilanova i la Geltrú, ha estat guardonada per la seva dedicació i capacitat de motivació, en ser la docent que més treballs ha tutoritzat.

Grup G, guanyador del Premi al Millor Vídeo per a Instagram (Sergio Ramos Ladevesa / RACC)

El lliurament de premis es va celebrar el dilluns 17 de juny a la seu del RACC i va comptar amb la presència de Josep Mateu, president del RACC; Miquel Buch, conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya; Juli Gendrau, director del Servei Català de Trànsit; Xavier Pérez, director general del RACC; Aleix Gabarró, subdirector general d’Ordenació Curricular del Departament d’Educació i Miquel Àngel Oliva, director general d’Abacus Cooperativa.

En aquesta edició del concurs hi han participat un total de 2.349 estudiants d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà, un 38% més l’any passat. També hi han participat nois i noies membres de casals de joves o centres de lleure de Catalunya distribuïts en 903 grups.

El concurs Joves i Mobilitat és un projecte educatiu que va néixer el 2008 amb voluntat de fer reflexionar els joves de 13 a 17 anys sobre la responsabilitat i els riscos que implica la conducció d’un vehicle i la mobilitat segura.

Grup ‘Sweets’, finalista del Premi al Millor Vídeo per a Instagram (Sergio Ramos Ladevesa / RACC)

Al llarg de la seva trajectòria hi han participat més de 17.000 joves d’arreu de Catalunya que han donat la seva visió sobre la mobilitat en més d’11.000 treballs.

Informa’t de tot a Junior Report | Castellano | Català | English

 

 

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -