10 juny 2023
spot_img
10 juny 2023
spot_img

Refugiats per culpa del canvi climàtic

Milions de persones han de fugir de les seves llars a causa d’inundacions, sequeres i huracans

L’Agència de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR) calcula que cada segon una persona ha de fugir de la seva llar per culpa d’un desastre natural.

A aquestes persones se’ls coneix com a refugiats climàtics, persones que perden les seves cases a causa de sequeres extremes, l’augment del nivell del mar, huracans i altres canvis en el clima.

Sota el nivell del mar

Un dels efectes principals del canvi climàtic és l’augment del nivell del mar. En uns anys, l’aigua podria cobrir àrees costaneres on ara viu més del 10% de la població de tot el món.

Alguns països ja estan notant aquest efecte. A Bangladesh, per exemple, milers de persones han migrat cap a la capital, Daca, perquè les seves ciutats s’han inundat.

 

Però alguns països, sobretot illes, podrien desaparèixer completament. És el cas de les Maldives, un arxipèlag a l’oceà Índic que ha començat a construir illes artificials més altes que les naturals per no desaparèixer.

Els huracans, les sequeres i l’augment del nivell del mar són algunes de les causes més freqüents de la immigració . (Wikipedia)

Sense aigua per sobreviure

El canvi climàtic també està empitjorant les sequeres, que converteixen en deserts zones que abans servien per al cultiu.

Un exemple és Síria: alguns experts creuen que una de les causes de l’actual guerra va ser la dura sequera que va patir entre 2006 i 2011, i que va deixar al país sense recursos naturals.

De moment, les lleis internacionals no contemplen als refugiats climàtics. Per això, una de les mesures més urgents és el reconeixement del dret d’asil de les persones que han perdut la seva llar per culpa de fenòmens naturals.

Informa’t de tot a Junior Report Castellà | Català | English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -