Les publicacions digitals posen al nostre abast una infinitat d’informació, però hem de controlar el temps que passem mirant pantalles
Quants cops al dia sents que els teus pares et diuen que deixis el mòbil o la tauleta? Potser fins i tot t’interrompen mentre parles amb els amics, jugues a un videojoc o llegeixes Junior Report.
Passar moltes hores al dia mirant pantalles pot tenir efectes sobre la teva salut. Així que el més intel·ligent és utilitzar-les amb seny i no abusar-ne…
En el món connectat en què vivim, però, els dispositius electrònics ens ofereixen accés a una infinitat d’informació amb molta més facilitat i a un cost més baix. Una revista digital és molt més fàcil de produir i distribuir que una revista en paper, per exemple.
Moltes revistes digitals es distribueixen gratuïtament. És el cas de NaturalMente, la revista del Museu Nacional de Ciències Naturals (MNCN), que cada trimestre ofereix les últimes investigacions i activitats del museu.
A mediados de septiembre lanzamos un nuevo número de #Naturalmente, la revista digital del MNCN. 👏 Accede a todas las novedades, las últimas investigaciones, las exposiciones temporales y las actividades a 1 click. Consulta aquí las ediciones anteriores: https://t.co/UPdkxDAYzu pic.twitter.com/iFejxez8bI
— Museo Nacional de Ciencias Naturales (@mncn_csic) September 4, 2019
Quant de coneixement a l’abast! Això sí, abans que et posis a llegir et volem explicar com pots equilibrar el temps davant d’una pantalla. Continua llegint per saber com fer-ho adequadament!
Pantalles en la mesura justa
Mirar pantalles durant molt de temps pot provocar visió borrosa, mal de cap i carregar els músculs del coll i l’esquena. A llarg termini, fins i tot pot produir miopia.
Quan les utilitzem a la nit, mirar una pantalla dificulta el son i provoca cansament al matí de l’endemà.
Els mateixos experts que van inventar aquests dispositius ho saben prou bé. Tant Bill Gates, fundador de Microsoft, com Steve Jobs, fundador d’Apple, no van dubtar a limitar el temps davant la pantalla dels seus fills.
Compte!, no diem pas que fer servir aquests dispositius sigui dolent. De fet, és molt probable que ja utilitzis tauletes a l’escola per aprendre nous conceptes o fer exàmens.
Això no obstant, hem de ser molt rigorosos amb l’ús de mòbils o tauletes i reservar més hores per a l’exercici físic. Els experts recomanen fer una pausa cada 20 minuts per descansar la vista i evitar-ne l’ús durant les dues hores prèvies a anar a dormir.
La ciència, més accessible que mai
En el fons, l’univers digital ens brinda un munt d’avantatges quan es tracta d’accedir a publicacions escrites.
En el cas de les revistes, una revista en paper té costos d’impressió i distribució. En canvi, les revistes digitals els eliminen, cosa que permet millorar-ne el contingut.
I a més a més pots aprendre un munt de coses! Dona un cop d’ull a NaturalMente, la revista digital del MNCN, i podràs conèixer-ne els projectes, les exposicions i les activitats especials.
NaturalMente és plena de curiositats sobre ciència, literatura i art, alhora que relata les investigacions que es fan dins i fora del museu. La secció Naturaka està pensada perquè el públic juvenil aprengui de forma entretinguda alguns conceptes de ciències naturals.
Este #lunes será menos lunes si te sumerges en la lectura de nuestro último número de #NaturalMente https://t.co/26NpuEVzEV Reservas marinas, delfines rosas, Rachel Carson, acuarofilia… y mucho más. ¡Descubre todas las novedades del MNCN en sus 82 páginas! 😊 pic.twitter.com/zdYhPckmVm
— Museo Nacional de Ciencias Naturales (@mncn_csic) June 17, 2019
Segur que NaturalMente t’atraparà! Això sí, recorda descansar la vista cada vint minuts mirant a l’horitzó, tal com recomanen els experts. Fes una mica d’exercici i torna a agafar el teu dispositiu per submergir-te en un món de ciència.
Informació elaborada en col·laboració amb MNCN