18 maig 2024
spot_img
18 maig 2024

Rosa Perarnau: “L’havia de donar a conèixer, és la neteja del futur”

La Rosa Perarnau Dern va néixer el 1948, i el 2004, va començar a elaborar el Ropd Dern, un producte de neteja artesanal i natural, que fa ella mateixa. L’any 2016, quan tenia 68 anys, va muntar la seva petita empresa, que porta el mateix nom del producte. Les diferents etapes de la vida i la seva pròpia experiència la van portar a crear aquest producte únic al mercat i ja fa 18 anys que va avançant per donar-lo a conèixer. Recentment, ha obert la seva pròpia pàgina web on ven els seus productes on-line.

A què et dedicaves abans de jubilar-te?

Em vaig jubilar als 56 anys i abans de jubilar-me tenia un restaurant al carrer Major de Campdevànol. Aquest negoci el portava conjuntament amb el meu marit i va estar obert onze anys.

Vas jubilar-te per portar a terme el teu negoci?

No, em vaig jubilar perquè el meu marit ja tenia edat de jubilar-se i volia deixar de treballar. Ell tenia 65 anys, l’edat a partir de la qual una persona ja pot deixar de treballar i jo sola no podia portar el restaurant…

Per què vas esperar després de la jubilació a obrir el teu propi negoci?

El producte el  vaig començar a pensar quan em vaig jubilar. Quan vaig deixar de treballar va ser quan vaig començar a pensar el producte i durant molts anys vaig estar fent proves per millorar-lo fins a arribar al producte final.

Sobre que és el teu negoci?

Elaboro dos líquids de neteja:  un netejador desgreixador i  un altre per a les superfícies delicades com poden ser vidres, mobles,  pantalles mòbils…  Són productes totalment naturals, sense químics ni perfums, respectuosos amb el medi ambient perquè no generen residus i totalment inofensius per a la salut. Hem demostrat a partir d’un estudi que no malmeten les mucoses ni la pell.

NETEJADOR NATURAL PER A SUPERFÍCIES DELICADES  NETEJADOR I DESGREIXADOR MULTIUSOS NATURAL  
Productes neteja (Fotografia de Júlia Paez)

Com se’t va ocórrer la idea de crear-lo?

Bé, com explico a l’apartat de la història de la pàgina web, penso que l’origen del meu producte és una barreja de moltes coses… molts anys d’experiència netejant a casa i en el restaurant que tenia, que estava cansada de comprar productes de neteja poc eficients i molt agressius i la meva ment, que no para… És un producte que he pensat i repensat moltíssimes vegades… ha estat en constant millora fins que ha acabat sent el que ara és.

El negoci està seguint el recorregut que tu esperaves?

La veritat és que no esperava cap recorregut concret…  el vaig llançar al mercat perquè tenia a les mans un producte únic, eficaç, que fa fàcil la neteja i totalment natural i inofensiu per a la salut. L’havia de donar a conèixer… és la neteja del futur.  Crec que el meu producte arribarà lluny, no sé quan serà… no tinc pressa, pas a pas.

Quines són les coses que no havies planejat que han passat i les que havies planejat i no han acabat succeint?

Les coses que no havia planejat… pot ser que no em pensava que fos tan difícil arribar a on he arribat. No em pensava trobar tants obstacles en el camí i que un producte que jo sabia que era totalment inofensiu, perquè el faig jo, doncs haver de demostrar-ho, amb analítiques i estudis que m’han costat temps i diners. Pel que fa a la segona part de la pregunta no hi ha cap cosa que jo hagués planejat i no ha acabat succeint.

Quines coses canviaries del teu negoci?

No canviaria res perquè ho he anat fent tot de la manera que he volgut i pogut. M’he anat obrint camí de mica en mica, superant tots els obstacles que he anat trobant.

A nivell d’internet té alguna xarxa, pàgina web… la teva empresa?

Acabem d’estrenar la pàgina web. Es poden comprar els dos productes en diferents formats, hi ha una mica d’història i l’estudi que t’he comentat abans, que demostra que els meus productes són totalment inofensius per a la salut. És un pas més en el camí.

Què t’agrada fer en el teu temps lliure?

En el meu temps lliure m’agrada treballar en el que em ve de gust en aquell moment.

Si mires endarrere que queda de la persona que fa 18 anys va tenir la idea d’elaborar aquests productes de neteja?

Això ho explico a la història de la web… les coses que et van passant a la vida et van canviant i et van convertint en el què ets a cada moment. Per sort, l’experiència dels anys et permet veure que la vida és sempre un aprenentatge. Jo no he tingut una vida fàcil i penso que això m’ha fet com soc i a la vegada segurament m’ha permès aconseguir el què he aconseguit.

Com et fa sentir veure tot el que has muntat des de zero amb les teves pròpies mans?

Soc conscient que arribar on he arribat era difícil… però ara que ho he aconseguit i soc aquí, no hi dono gens d’importància. Em sento satisfeta d’on he arribat, però tampoc li dono més mèrit del que té. Soc una persona molt exigent amb mi mateixa, sempre penso que tot es pot fer millor. Quan vagi començar a fer aquest producte em va semblar que ho sabia tot i ara després de divuit anys m’adono que no sé res i que encara hi ha molt per fer.

Què et sembla aquest paper de ser tu la teva pròpia jefa?

Això és el què més m’agrada… em fa riure aquest concepte de ser la jefa de mi mateixa… Jo diria que em veig més aviat dins la meva l’empresa i sent mestressa de la meva pròpia vida.

Si haguessis de definir-te amb tres paraules quines serien?

Autoexigent, treballadora i humil.

Com més humil ets més t’adones que no saps res… i quan més treballes i més avances amb el que a tu t’agrada, més t’adones que et queda molt per aprendre.

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -