16 abril 2024
spot_img
16 abril 2024

Segueix aprenent anglès a casa

A internet pots trobar molts recursos per seguir estudiant idiomes i preparant els exàmens oficials

Per Judith Vives

Tot i el confinament per coronavirus, les noves tecnologies ens permeten seguir fent moltes coses en línia o través de videoconferències. Els estudiants, per exemple, poden continuar les classes i fins i tot apuntar-se a nous cursos. 

Les classes d’anglès també poden seguir en línia i, de fet, podem convertir la quarantena en l’oportunitat per estudiar més i preparar-nos a fons per als exàmens oficials.

A més, aprendre en les circumstàncies actuals permet desenvolupar “una sèrie d’habilitats del segle XXI, com la comunicació, la col·laboració i el pensament crític i creatiu“, explica Roger O’Keeffe, director de l’acadèmia Valley Language Centre de Macael (Almeria) i membre de l’equip acadèmic de Trinity College London, Spain and Portugal.

Descobrim alguns recursos al nostre abast que ens ajudaran a seguir aprenent l’idioma i estudiant per poder treure’ns un títol oficial.

 

Recursos de les editorials

Moltes editorials han posat els seus recursos en línia a disposició dels usuaris. En el cas de l’aprenentatge d’anglès, editorials especialitzades han penjat a internet els seus llibres de text.

Per accedir-hi, cal sol·licitar una clau que ens facilitarà el nostre centre educatiu o acadèmia d’anglès, o fins i tot la mateixa editorial.

Així, podem trobar llibres de consulta i altres materials multimèdia que ens permetin fer exercicis i preparar exàmens.

 

Continguts en línia gratuïts

Un altre recurs que pot ajudar els estudiants d’anglès o d’altres idiomes són els continguts que s’ofereixen gratuïtament en plataformes online.

En Audible.com, la plataforma d’audiollibres d’Amazon, podem trobar contes i relats en anglès i triar el nivell de dificultat. Aquests continguts gratuïts ens permeten practicar la nostra capacitat per escoltar i comprendre l’idioma.

D’altra banda, a YouTube hi ha dos canals interessants perquè els més petits aprenguin anglès: el canal de dibuixos animats en anglès CheeriToons i el canal Easy English, que proposa lliçons d’anglès per aprendre vocabulari, gramàtica i pronunciació.

Al web de la BBC també trobaràs cursos d’anglès amb un munt de recursos gratuïts per millorar les teves habilitats.

 

Eines i plataformes per xatejar

Actualment comptem amb moltes plataformes i eines per comunicar-nos amb els altres i mantenir converses. Per exemple, Skype, Hangouts o Zoom. A més, tenim dispositius que ens ajuden a organitzar videoconferències.

Amb la PlayStation 4 podem fer xats grupals, el que pot ser una gran oportunitat per contactar amb persones angloparlants i aprofitar per posar a prova el nostre nivell de conversa en anglès.

 

Els recursos de Trinity College London

Trinity College London també ha posat a disposició de professors i alumnes una sèrie de recursos per a seguir estudiant anglès.

Un d’aquests recursos és English Language, la pàgina web de Trinity, on trobaràs els exàmens d’anglès GESE (Graded Examinations in Spoken English) i ISE (Integrated Skills in English). També podràs accedir a l’apartat Schemes of work, on s’ofereixen 80 hores de classes gratis.

Una altra eina interessant és la nova plataforma de Trinity per als centres i acadèmies d’anglès, que proporciona recursos i continguts per al professorat.

Informació elaborada en col·laboració amb Trinity College London

 

 

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -