Alumnes de fotografia digital de LCI Barcelona participen al cicle de fotoprojeccions ‘El Proyector’
Per Judith Vives
Sis estudiants del Diploma Universitari en Fotografia Digital que ofereix LCI Barcelona han participat en un projecte col·lectiu exposat a Foto Colectania, entitat sense ànim de lucre creada a Barcelona el 2002 que té com a objectiu difondre la fotografia i donar-la a conèixer en l’àmbit social, artístic i educatiu del nostre país.
Un dels seus projectes és El Proyector, un cicle de fotoprojeccions en què alumnes de diferents centres educatius poden mostrar els seus treballs i donar-los més visibilitat. Els alumnes de LCI Barcelona han tingut l’oportunitat de sumar-se a aquesta iniciativa, presentant un total de sis projectes.
Els alumnes que hi han participat són Carlos de la Pascua, Mercè Álvarez, Camila del Castillo, Anderson Galindo, Amadeu del Río i María González.
Reflexió sobre la violència
El projecte d’Anderson Galindo, titulat Entre grietas, va ser escollit el millor projecte de la sessió i serà imprès en un fotollibre. La proposta, explica Galindo, “surt del més profund de l’ànima i vol ser un projecte inspiracional davant la violència que vivim dia a dia en la societat”. El seu treball mostra retrats de persones que han viscut diferents tipus de violència.
A finales de mayo, seis alumnos del Diploma de Fotografía presentaron sus trabajos en #ElProyectorFotoColectania.
"Entre grietas", de Anderson Galindo, fue elegido el mejor proyecto de la sesión y será impreso en un fotolibro por @fujifilm_es.
Más info: https://t.co/edVrg80vGg. pic.twitter.com/GNjTfeQIa2
— LCI Barcelona (@LCI_Barcelona) August 3, 2021
El projecte de Carles de la Pasqua, titulat Landscapes to die for, vol visibilitzar els casos de mort per suïcidi, un tema amb poca visibilitat als mitjans de comunicació.
Amb Villar 40, l’estudiant Mercè Álvarez retrata detalls de la casa familiar on va viure fins als 14 anys, quan va haver de deixar-la per fugir del maltractament masclista del seu pare a la seva mare. Per Álvarez, aquest treball fotogràfic va ser “com una teràpia i una manera de fer les paus“.
A 28 de juliol, Camila del Castillo reflexiona sobre l’absència, el pas de el temps i la por a oblidar a partir d’imatges de paisatges que evoquen el seu pare, que va morir en aquesta data.
https://www.instagram.com/p/CPh5VYRjq_A/?utm_source=ig_web_copy_link
L’estudiant Amadeu del Río ha volgut plasmar a Colossus la seva particular visió de món. Tal com explica: “Des de petit m’he sentit còmode en la figura del rebuig, sempre he estat sol i he tingut una vida introspectiva, i a partir d’aquí vaig aprendre a estimar la humanitat de manera més profunda”. D’aquesta manera, ha plasmat en les seves imatges estètiques que poden semblar lletges i desagradables però que desperten morbo o un interès primari.
Finalment, el projecte de Maria González, titulat Para papá, consisteix en una recerca a través de la fotografia de la figura del seu pare, a qui no veu des de fa una dècada després de fugir de casa a causa de la violència de gènere.
Informació elaborada en col·laboració amb LCI Barcelona