16 juny 2024
spot_img
16 juny 2024

Solidaritat per vèncer el càncer

L’IFPS Roger de Llúria col·labora amb la Marató de TV3 organitzant activitats per conscienciar i recollir fons

Per Judith Vives

El càncer és una malaltia que afecta milers de persones i les seves famílies a tot el món, tot i els grans avenços mèdics realitzats en els últims anys.

Res és igual després que aquesta malaltia. Aquesta “bèstia”, com la defineix Olga Aranda, directora de l’Institut de FP Sanitària Roger de Llúria, té tantes formes d’atacar com a òrgans i sistemes té el nostre cos.

Encara que les estadístiques ens diuen que les dones pateixen més càncers de mama i els homes de pròstata, la veritat és que el càncer afecta tot tipus de persones i en totes les edats.

Per combinar cèl·lules del càncer és necessari invertir en investigació (La Vanguardia)

Aranda coneix de prop aquesta realitat i per això ha volgut conscienciar sobre la malaltia a la resta de la comunitat educativa. Per això, aquest any el projecte de responsabilitat social del centre gira al voltant del càncer.

La Marató de TV3, que cada any destina els esforços col·lectius de la població a la investigació d’alguna malaltia, està dedicada enguany a la lluita contra el càncer. I des de l’IFPS Roger de Llúria han volgut sumar-se a la iniciativa.

Tota la comunitat educativa del IFPS Roger de Llúria, alumnes i professors, estan realitzant diferents accions per recaptar fons per la Marató de TV3.

Per exemple, amb motiu del Dia Mundial de la Radiologia (8 de novembre), una alumna va fer un dibuix amb el lema “Il·lumina el teu cor” que es va imprimir en imants. Els beneficis de la seva venda es destinaran a la investigació del càncer.

També s’ha organitzat un esmorzar solidari amb pastissos elaborats per alumnes i professors.

Xerrades de professionals sobre el càncer

No obstant això, l’acte més important tindrà lloc el proper dijous 13 de desembre, quan tindran lloc les primeres Jornades Tècniques sobre el Càncer organitzades pel IFPS. Per Olga Aranda, aquest és el projecte més ambiciós del centre fins ara.

Aquestes jornades consistiran en unes xerrades adreçades als alumnes dels cursos sanitaris de dietètica, laboratori clínic i biomèdic, imatge per al diagnòstic i medicina nuclear; a més dels estudiants a auxiliar de cures d’infermeria.

Les jornades se celebraran a la Biblioteca Jaume Fuster de Barcelona i comptaran amb xerrades de matí i tarda.

Entre els ponents que participaran al matí estan professionals com el Màgic Andreu, que ha col·laborat molts anys fent jocs de màgia als nens pacients de càncer a l’Hospital de la Vall d’Hebron i l’Hospital Clínic.

També intervindran els doctors Sánchez de Toledo, director de Relacions Institucionals de l’Institut Català d’Oncologia; Pere Gascón, oncòleg integratiu que treballa a l’Hospital Clínic ia la Clínica Cellex, i Alicia Rovira, infermera especialista en activitat física, sobretot en exercici físic i càncer de mama.

Les jornades de la tarda comptaran amb la participació de Laura Pacheco, especialista en exercici terapèutic i càncer, i la doctora Marta Guix, metgessa especialista en oncologia que parlarà del 40% dels càncers que es poden prevenir.

Per la seva banda, el doctor Leonardo Romero, radiòleg especialitzat en el càncer de mama, oferirà una ponència titulada “Càncer, què has après?”. Finalment, Montse Nafria relatarà la seva experiència personal sobre el Limfoma de Hodking que va patir fa uns quants anys.

Tots ells participen en aquestes jornades de forma voluntària i l’IFPS Roger de Llúria farà un donatiu en el seu nom als projectes solidaris que ells triïn.

La directora de l’IFPS Roger de Llúria s’ha mostrat molt satisfeta amb la resposta que estan tenint aquestes accions i agraeix l’ajuda de tot l’equip docent. “Vull dedicar aquestes jornades al meu germà Moisés, que lluita amb coratge dia rere dia, sense perdre mai el seu somriure”, conclou Aranda.

Informa’t de tot a Junior Report | Castellano Català English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -