23 juliol 2024
spot_img
23 juliol 2024

Oscar: la somiada estatueta daurada

El premi de cinema més famós del món fa 34 centímetres d’alt i pesa gairebé 4 quilos

“Us mentiria si digués que és la primera vegada que faig aquest discurs. Ja el feia quan tenia 8 anys davant del mirall del lavabo amb un pot de xampú. Però ara ja no és un pot de xampú!”. Així va començar el seu discurs l’actriu Kate Winslet quan va guanyar l’Oscar a millor actriu el 2009.

És una bona prova que demostra que tots els nominats somien endur-se la famosa estatueta daurada a casa. Però d’on surt aquesta figura?

El premi va néixer poc després que es fundés l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques dels Estats Units el 1927. La idea era crear uns guardons per premiar les millors produccions.

El trofeu el va dissenyar Cedric Gibbons, director d’art de la companyia cinematogràfica Metro Goldwyn Mayer, i l’escultor George Stanley es va encarregar de donar-li forma.

En un primer moment, el guardó es va anomenar Premi de l’Acadèmia al Mèrit, però amb els anys va acabar amb el famosíssim nom “Oscar”. Hi ha diverses teories sobre com va acabar anomenant-se així.

En aquests 90 anys d’història, l’estatueta continua fidel al disseny original i només se n’ha modificat la base.

El trofeu representa un cavaller amb una espasa damunt d’un rotllo de pel·lícula que representa les cinc especialitats del cinema: productors, directors, guionistes, actors i tècnics.

https://www.instagram.com/p/BQ_5v-bFwS9/?utm_source=ig_embed

L’estatueta fa una mica més de 34 centímetres d’alçada, un pes de 3,85 quilos i està feta de bronze amb una capa d’or de 24 quirats. Només durant la Segona Guerra Mundial, a causa de la falta de metall per fabricar-los, els trofeus es van fer amb guix pintat.

Des de fa alguns anys, els guanyadors han de signar un contracte que estableix que no poden vendre la figura sense abans oferir-la a l’Acadèmia de Cinema, que té prioritat de compra i li ha donat el valor simbòlic d’1 dòlar.

Encara que el nombre de nominats i categories es coneix abans de la gala, és molt difícil saber quantes estatuetes es repartiran perquè no se sap quantes persones comparteixen un premi. Les que sobren es guarden a l’Acadèmia fins a la gala de l’any següent.

Fins al moment s’han atorgat més de 3.000 Oscars. Qui seran els afortunats que els rebran enguany?

Informa’t de tot a Junior Report Castellano | Català | English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -