13 juny 2024
spot_img
13 juny 2024

SOUR, d’Olivia Rodrigo: un àlbum sobre les relacions amoroses tòxiques

Aprofitant que la cantant i actriu Olivia Rodrigo està fent la seva primera gira, el SOUR TOUR 2022, farem una crítica sobre el seu àlbum SOUR.

Aquest compta amb onze cançons d’entre 2 i 4 minuts de durada i està categoritzat com un disc de diferents tipus de pop. El títol, “SOUR”, significa “agre” i l’àlbum està produït per Daniel Nigro, productor que porta també Conan Gray, millor amic d’Olivia Rodrigo. 

Gràcies a l’àlbum i a algunes cançons del mateix, recentment la cantant ha rebut 3 Grammy, i ho hem volgut destacar ja que son uns premis reconeguts internacionalment. 

En alguna cançó, Olivia Rodrigo ha col·laborat amb la famosa cantant Taylor Swift, qui li ha donat els drets per agafar la melodia en piano de “New Year’s Day”, del disc Reputation, i l’han reescrit juntes.

Després d’aquesta petita introducció hem fet un escrit dedicat a cada cançó de l’àlbum, posant-les en l’ordre en el qual s’han publicat i explicant els temes que tracten i la nostra opinió al respecte:

brutal:

Aquesta cançó es queixa sobre el que significa ser una adolescent i del que et pots adonar mentre passes aquesta etapa. Sempre ens han parlat de l’adolescència com si fos una època plena de felicitat i d’aprenentatge, però no sempre es així i pots arribar a passar molt mals moments.

traitor:

Aquesta cançó va sobre la traïció en una relació amorosa i del sentiment que suposa aquesta. De com et pot arribar a afectar molt el final d’una relació i adonar-te que no li afecta de la mateixa manera a l’altra part.

drivers license:

Tracta de superar una ruptura amorosa i d’haver de passar pàgina perquè s’ha acabat. També parla de com es va sentir insegura per una altra noia quan estava amb aquella persona i de que, tot i haver acabat amb ell, el segueix estimant.

1 step forward, 3 steps back:

Explica el que se sent quan estàs en una relació que no avança però, tot i així, no vols deixar anar aquella persona perquè l’estimes.

deja vu:

És una cançó que representa l’enveja o ràbia que sents quan veus algú que era molt important per tu fent les mateixes coses que compartieu amb altres persones.

good 4 u:

Va sobre el que sents quan s’acaba una relació i veus que l’altra persona no està tan afectada com tu.

enough for you:

Parla de sentir-se insuficient per aquella persona i de tenir una relació tòxica on l’altre et fa sentir que ets massa poc per ell. Cap al final de la cançó fa una evolució i expressa com ha superat això amb paraules com: “Don’t tell me you’re sorry boy, feel sorry for yourself, ’cause someday I’ll be everything to somebody else”. (“Però no em diguis que ho sents, sent-ho per tu mateix, perquè algun dia ho seré tot per algú altre”).

happier:

És una cançó bastant egoista que parla de com la persona que ha estat tan important per tu ha conegut algú altre, i vols que sigui feliç però no tant com ho era amb tu.

jealousy, jealousy:

Va de la toxicitat de les xarxes socials i de l’enveja que pots sentir cap a una persona que ni tan sols coneixes.

favorite crime:

Va adreçada a una persona amb qui va tenir una relació amorosa i li retreu el fet que li va fer molt mal i la va deixar destrossada. Olívia li diu que espera que, com a mínim, “sigui el seu crim preferit”.

hope ur ok:

Explica dues històries de persones que va conèixer i els problemes que va tendir amb elles. Com amb aquestes persones ja no manté el contacte, els desitja que tot els vagi bé.

Fotografia del disc Sour d’Olivia Rodrigo

Com haureu pogut veure en els temes de les cançons, es un àlbum que està bastant centrat en la ruptura amorosa d’una relació tòxica. Aquest àlbum està dirigit a tots els públics, però ha arribat majoritàriament a gent adolescent ja que toca temes que afecten especialment a persones d’aquesta edat Des del nostre punt de vista, tot i que hi ha molts nois que son fans d’Olivia Rodrigo, creiem que ha arribat més a les noies perquè toca temes com els estereotips, i ja que ella és una dona, la majoria dels estereotips que tracta estan associats al gènere femení. 

A nosaltres l’àlbum ens ha agradat molt, igual que a moltes altres joves. Ha barrejat melodies més aviat tristes amb d’altres de més alegres, tot i que les lletres són mes tristes que animades. Ha tocat molts subtemes d’un gran tema que és les relacions amoroses, i a part d’això també ha pogut representar a una gran part dels adolescents i com se senten cada dia amb cançons com: “jealousy, jealousy”, “hope ur ok”, “1 step forward, 3 steps back”… 

Acabarem l’article afegint que, a última hora, Olivia Rodrigo va convertir el concert a Detroit del SOUR TOUR en una PROM, que és com una festa de graduació. I pel que es pot veure a les xarxes socials, va ser tot un èxit.

Fotografia SOUR Tour Detroit

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -