10 juny 2023
spot_img
10 juny 2023
spot_img

Fer teatre per aprendre anglès

Trinity College London impulsa els exàmens Trinity Stars per fomentar l’aprenentatge d’anglès entre els joves

Hi ha moltes maneres d’aprendre anglès. La més habitual és apuntar-se a una acadèmia, fer classes particulars, participar en tallers de conversa o fins i tot viatjar per fer immersió lingüística.

Però hi ha una forma molt més original, participativa i entretinguda d’aprendre una llengua: fer teatre.

 

Creativitat per aprendre

La interpretació permet desenvolupar habilitats com la curiositat, l’atenció o la memorització. A més, és un mètode d’aprenentatge molt més creatiu i satisfactori per als estudiants.

El teatre permet posar el llenguatge en un context. Així, els diàlegs, les estructures gramaticals i les expressions prenen significat i són més fàcils de recordar.

A més, el teatre és una activitat multisensorial, que permet als estudiants actuar, moure’s, parlar, escoltar, llegir, escriure, fins i tot cantar i ballar. Gràcies a tot això es recorda molt més tot el que estem aprenent.

Tal com apunten des Trinity College London, hi ha un altre factor interessant: en una representació teatral, els alumnes obtenen una sensació de satisfacció, de triomf i d’èxit. Les experiències positives estimulen l’aprenentatge d’idiomes.

Per aquest motiu, a través de la iniciativa Trinity Stars s’organitza el concurs Trinity Shakespeare per a instituts de Catalunya, en el qual els estudiants presenten la versió d’una obra del famós dramaturg anglès.

 

El premi Trinity Stars

Per tots aquests motius, des de Trinity College London organitzen el premi Trinity Stars: Young Performers in English Award per fomentar l’ensenyament i l’aprenentatge d’anglès a través del teatre, la música i el rendiment.

El Trinity Stars està dissenyat per treballar amb grups de nens de 3 a 12 anys que comencen a aprendre anglès.

Els més petits aprenen a utilitzar l’anglès a través de cançons, poemes, contes i obres curtes. Així es potencia l’aprenentatge d’un nou idioma mentre es desenvolupa la confiança dels estudiants i les seves habilitats comunicatives.

El premi Trinity Stars també resulta molt útil per als professors d’anglès, ja que els permet aconseguir estudiants implicats i motivats i obtenir millors resultats globals.

Informa’t de tot a Junior Report | Castellano Català English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -