7 desembre 2023
spot_img
7 desembre 2023

Tècnic de laboratori, un treball imprescindible

Els estudiants del Cicle Formatiu de Laboratori Clínic i Biomèdic aprenen a utilitzar els equips i materials i realitzen treballs de recerca

Vivim en un món en el qual l’esperança de vida cada vegada és més elevada gràcies als avanços en medicina. Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS) , la mitjana de l’esperança de vida a Espanya és de 83,1 anys (80,3 anys els homes i 85,8 les dones).

La recerca és fonamental per trobar la cura de moltes malalties i allargar l’esperança de vida. I, per aconseguir resultats, el treball dels tècnics de laboratori resulta fonamental.

“Un tècnic de laboratori aprèn a diagnosticar però no solament és imprescindible en el diagnòstic, sinó també en la recerca”, afirma el doctor Francesc García, coordinador del Cicle Formatiu de Laboratori Clínic i Biomèdic del IFPS Roger de Llúria i professor universitari.

https://www.instagram.com/p/Bh9hxa1nkZ0/?utm_source=ig_embed

Sortides professionals

Al mercat laboral actual, la professió de tècnic de laboratori està molt demandada i la formació permet treballar en diferents àmbits.

“El tècnic de laboratori podrà treballar en un laboratori de diagnòstic, clíniques públiques, privades, tècnic de toxicologia, reproducció assistida, forense… El catàleg de sortides professionals és molt ampli i cada vegada està més demandat”, explica el professor.

El Cicle Formatiu de Laboratori Clínic d’IFPS Roger de Llúria forma els estudiants per utilitzar els equips i materials, realitzar treballs de recerca i interpretar estudis clínics. El cicle es pot realitzar en horari de matí o de tardes.

https://www.instagram.com/p/BjCCyxtHTSG/?utm_source=ig_embed

En ocasions, els estudiants del cicle formatiu continuen la seva formació a la universitat.

“Hi ha molta diferència en comparació dels alumnes que arriben de Batxillerat, perquè els estudiants de Formació Professional tenen un bagatge previ, han fet 460 hores de pràctiques i se saben moure pel laboratori”, explica García.

Si gaudeixes de les assignatures relacionades amb la medicina, la química o la biologia i t’apassiona estudiar la vida des de l’escala més petita, aquesta podria ser la teva professió de futur. I a tu, t’agradaria ser tècnic de laboratori?

Informa’t de tot a Junior Report Castellà | Català | English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -