3 desembre 2023
spot_img
3 desembre 2023

Tecnologia per portar posada

Els ‘wearables’ són peces de roba o complements que incorporen tecnologia electrònica

Per Judith Vives

Pel seu aspecte sembla una polsera o un rellotge, però porta incorporat un dispositiu electrònic per detectar i prevenir atacs d’ansietat. Es tracta de “Jabe“, un dispositiu dissenyat per Enara Agirrezabala, alumna del Màster en Disseny de Producte Tecnològic de LCI Barcelona.

Jabe és un exemple dels anomenats ‘wearables‘. Amb aquesta paraula identifiquem aparells i dispositius electrònics que portem posats com una peça de roba o complement. D’aquí el seu nom, que prové de l’anglès wear o vestir.

Els wearables estan molt lligats a la indústria de la moda, ja que són articles vinculats al cos i les tendències.

L’auge dels ‘wearables’

Encara que existeixen des dels anys setanta, no va ser fins 2010 que els ‘weareables‘ van començar a despuntar.

El mòbil o l’iPod que portem amb nosaltres a tot arreu no es consideren weareables, però hi ha molts exemples: els rellotges intel·ligents que marquen les pulsacions quan fem exercici, o les sabatilles esportives amb GPS incorporat.

També hi bosses amb carregador solar per al mòbil o samarretes amb termòmetre que poden prendre la temperatura als malalts, entre molts altres articles.

https://www.instagram.com/p/BiEZ_RVFQdB/?utm_source=ig_embed

Tecnologia per a la salut

En el cas de Jabe, aquest wearable ens alerta de possibles atacs d’ansietat mesurant les nostres constants vitals. Per evitar els atacs, uns indicadors lumínics marquen el ritme de respiració adequat per superar aquest moment crític.

El més curiós és que porta incorporat un sensor de pressió i feedback de llum. Amb aquesta tecnologia, Jabe pot mesurar l’activitat electrodermal del cos (EDA, conductivitat de la pell) i la variabilitat del ritme cardíac, alertar d’un possible atac d’ansietat i evitar-l’ho.

Però també es tracta d’una polsera pensada com a accessori estètic i l’usuari pot triar entre tres models diferents.

Aquesta polsera ha estat escollida com el millor projecte final del Màster de Producte Tecnològic de LCI Barcelona.

En aquest màster aprens el necessari per concebre projectes de disseny de productes tecnològics que aportin solucions reals i efectives a l’individu o la societat.

Si vols dedicar-te al món de la moda i la tecnologia, aquesta formació és per a tu. Informa’t a LCI Barcelona!

Informa’t de tot a Junior Report Castellano | Català | English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -