28 maig 2024
spot_img
28 maig 2024

Tens les competències per gestionar el teu futur professional amb èxit?

Desenvolupar les competències per gestionar la teva carrera professional requereix esforç i compromís, però que t’ajudarà al llarg de tota la teva vida

Prendre decisions en relació a la pròpia carrera acadèmica i professional és un procés complex. L’oferta formativa és cada vegada més àmplia, el mercat de treball canvia ràpidament, els perfils professionals es transformen en funció de les necessitats del mercat i en sorgeixen de nous.

En aquest context, prendre decisions fonamentades és fonamental. I, per fer-ho, cal tenir presents tres elements: l’autoconeixement, l’exploració de l’oferta acadèmica i l’anàlisi i investigació del mercat de treball.

Però, a més, cal tenir present que les transicions acadèmiques i professionals són múltiples i les hauràs d’afrontar al llarg de tota la teva vida. Per això és molt important desenvolupar i posar en joc les Competències per a la Gestió de la Carrera o Carrer Management Skills.

Alguns dels elements clau per a la gestió eficaç de la teva carrera professional són preparar-te per fer un bon exercici d’introspecció, d’anàlisi de l’oferta formativa i del mercat de treball; planificar el procés i marcar fites que et permetin assolir els teus objectius. Aquestes competències van molt més enllà de triar uns estudis o d’aconseguir trobar una feina i poden considerar-se una actitud per afrontar la vida i els reptes personals i professionals que se’t puguin presentar en el futur.

Les competències per a la gestió de la carrera professional engloben:

  • Eficàcia personal: actituds que permeten aconseguir fites i progressar en la gestió de la trajectòria professional.
  • Gestió de les relacions: un factor clau per afavorir la futura trajectòria professional.
  • Cerca de feina i l’accés a la formació: per conèixer totes les opcions possibles i traçar l’itinerari que més s’ajusta al teu perfil.
  • Gestió de la vida i la carrera: molt important per poder avançar en la carrera sense oblidar els objectius personals.
  • Comprensió del món: que et permet interpretar la influència dels canvis de la societat sobre el teu futur professional.

Vols saber si comptes amb aquestes competències?

Ara ho pots fer gràcies a un test obert i gratuït que LCI posa a l’abast de tot l’alumnat: LCI Quest et plantejarà un seguit de preguntes per tal que puguis avaluar i conèixer quines competències transversals tens més assolides. També podràs explorar quin és el tipus de formació que més s’ajusta a tu i quins són els àmbits o sectors d’interès de cara al teu futur professional.

Un cop finalitzat el test, rebràs un informe de retorn que t’ajudarà a reflexionar i a prendre decisions sobre la tria d’uns estudis i una professió.

Què pots fer per millorar les teves competències per a la gestió de la carrera?

  1. Per tal de contrastar si els resultats obtinguts a través de LCI Quest s’ajusten a la visió que pots tenir, pensa en dos exemples de cadascun dels aspectes que conformen els 5 àmbits competencials. És a dir, anota’t com poses en pràctica aquestes competències.
  2. Un cop fet aquest exercici, si hi ha aspectes sobre els que no has pogut incorporar cap exemple, vol dir que són aspectes sobre els que has de millorar.
  3. Per cada aspecte que hagis deixat en blanc, estableix 2 accions de millora. És a dir, dues coses que pots fer per millorar aquella competència. I posa-les en pràctica en les properes 4 setmanes.

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -