16 abril 2024
spot_img
16 abril 2024

The Beatles al cinema

La banda de Liverpool ha protagonitzat les seves pròpies pel·lícules i la seva música ha inspirat la trama d’altres

The Beatles no només formen part de la història de la música. També al cinema han estat protagonistes d’algunes pel·lícules de culte.

Algunes s’inspiren en les cançons i els membres de la banda, però també existeixen pel·lícules protagonitzades en el seu moment pels mateixos artistes: John, Paul, George i Ringo. Avui repassem les més interessants.

 

Yesterday (2019)

Que els Beatles continuen sent actuals ho demostra aquesta pel·lícula estrenada l’any passat. Yesterday, de Danny Boyle, pren el títol d’una de les cançons més famoses de la banda de Liverpool.

El llargmetratge és una comèdia romàntica que imagina com seria el món si el grup mai hagués existit.

El seu protagonista, interpretat per l’actor Himesh Patel, és un jove músic que somia en l’èxit, fins que s’adona que ningú més al món recorda les cançons de The Beatles excepte ell… I no dubtarà a apropiar-se de les seves lletres i de les seves melodies per triomfar.

 

Across the Universe (2017)

Dirigida per Julie Taymor i protagonitzada per Evan Rachel Wood i Jim Sturgess, aquesta pel·lícula recorre la història dels anys 60 a ritme de musical.

Les cançons de The Beatles, versionades per diversos autors, serveixen per construir el fil conductor de la història.

A través de temes com Let it Be, Something, Hey Jude o la que dona nom a la pel·lícula, es repassen els anys de les turbulentes protestes contra la guerra, l’exploració mental i el sorgiment del rock & roll.

 

Nowhere Boy (2009)

La directora Sam Taylor-Wood es basa en una biografia publicada per la germana de John Lennon, Julia Baird.

La pel·lícula recrea l’adolescència del cantant i dels seus primers passos en la música com a líder de la banda The Quarrymen, que va fundar amb només 16 anys, o el camí que el va dur a convertir-se en un beatle.

Està protagonitzada per Aaron Johnson, que es posa a la pell del jove John Lennon.

 

Backbeat (1994)

Potser no saps que, abans de Ringo Starr, els Beatles van comptar amb un altre membre que acabaria deixant la banda abans que aquesta es fes famosa.

Es tracta de Stu Sutcliffe, que va ser baixista de The Beatles fins a 1962, i de qui es diu que va ser el responsable de posar-li el nom.

Aquesta pel·lícula d’Ian Softley explica els inicis de la banda i de les seves primeres actuacions a Hamburg, Alemanya, des de la visió de Sutcliffe.

 

Qué noche la de aquel día (1994)

Els quatre integrants de The Beatles també van protagonitzar alguns films que s’han convertit en títols de culte. És el cas d’aquest, titulat com un dels primers grans èxits de The Beatles, A Hard Day’s Night.

Aquesta pel·lícula de Richard Lester va ser la primera pel·lícula que va protagonitzar la banda. Es tracta d’una espècie de documental amb tocs de ficció surrealista que retrata la bogeria de les fans de la banda de Liverpool.

En ella, els membres del grup trenquen amb totes les seves obligacions, se salten el programa previst i tracten d’assaborir la llibertat. Però per aconseguir-ho, hauran d’esquivar els periodistes, al seu mànager i a les fans que els persegueixen.

 

Help! (1965)

El mateix director Richard Lester va tornar a dirigir a John, Paul, George i Ringo en la seva segona pel·lícula, que també es titula com una de les seves cançons.

El seu argument és una mica delirant, inspirat en el moviment psicodèlic i les influències hindús que estaven de moda en aquella època.

La història comença quan una secta hindú es disposa a sacrificar una donzella a la deessa Kali i han posar-li un anell sagrat de la deessa. Però la jove és una fan dels Beatles i els ha enviat l’anell com a regal. Així començarà una boja persecució per fer-se amb l’anell, de Londres a les Bahames.

 

Yellow Submarine (1968)

Aquesta pel·lícula no és només una de les més populars dels Beatles sinó també una joia del cinema d’animació.

Va ser dirigida per l’animador canadenc George Dunning i ens mostra a John, Paul, George i Ringo convertits en personatges animats, caracteritzats amb la roba que porten a la portada del disc Sgt. Peppers.

En aquesta fantasia animada, els Beatles són requerits pel país de Pepperland per ajudar a vèncer als Blue Meanies, que odien la música. Per arribar a Pepperland i salvar aquest alegre paradís, els Beatles hauran de creuar diferents mars a bord, és clar, d’un submarí groc. En el trajecte es poden escoltar moltes de les seves cançons més populars.

Junior Report ofereix aquest recurs gratuït durant l’època de confinament. Descarrega el pla de teletreball.

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -