25 maig 2024
spot_img
25 maig 2024

Tintín: La volta al món en 24 còmics

En Tintín i el seu gos Milú han viscut aventures als cinc continents

En Tintín i els viatges, els viatges i en Tintín. El personatge creat per Hergé vivia cada aventura en un lloc diferent mentre perseguia la notícia.

Acompanyat sempre pel seu gos Milú, el jove periodista va visitar llocs dels cinc continents i alguns països inventats. Fins i tot va trepitjar la Lluna!

Hergé va escriure 23 històries completes i va morir abans de poder acabar l’última: Tintín i l’Art-Alfa. Et presentem algunes de les seves aventures més conegudes.

 

Europa

En Tintín, igual que el seu creador, era belga. Malgrat això, només hi ha dos volums que transcorren de principi a fi al seu país: El secret de l’Unicorn i Les joies de la Castafiore.

A més de Bèlgica, en Tintín va resoldre casos a Islàndia, Suïssa, el Regne Unit i Itàlia. També va visitar Moscou quan era la capital de l’URSS (actual Rússia) en l’àlbum Tintín al país dels soviets.

‘Tintín al país dels soviets’ va ser el primer àlbum d’en Tintín. (Editorial Juventud / Casterman)

 

Àsia

Tintín viatja a la Xina a ‘El lotus blau’. Va ser el primer còmic per al qual Hergé es va documentar. Va comptar amb l’ajuda d’un estudiant xinès, Zhang Chongren, per aplegar informació sobre el país i les seves ciutats.

El Tibet, regió de la Xina on es troba la serralada de l’Himàlaia i l’Everest, també va ser escenari de les aventures del reporter. L’Índia, l’Aràbia Saudita i Indonèsia completen la llista de països asiàtics.

El viatge d’en Tintín a la Xina es relata a ‘El lotus blau’, un dels còmics més ben documentats d’Hergé. (Pedro Madueño)

 

Àfrica

El primer país africà que va visitar Tintín va ser el Congo. En aquella època, aquest territori estava dividit en dues colònies governades per Bèlgica i França. La part del Congo sota control belga es va independitzar el 1960 i es va convertir en la República Democràtica del Congo.

La visió racista i colonialista de Tintín al Congo li va costar moltes crítiques, a Hergé.

L’antiga civilització egípcia també va tenir un paper important en una de les seves aventures: El cranc de les pinces d’or. En Tintín també va passar pel Marroc per atrapar uns traficants.

https://www.instagram.com/p/BFuQZKNRoxI/?utm_source=ig_embed

 

Amèrica

El famós gàngster Al Capone va aparèixer en els còmics d’Hergé quan en Tintín se’n va anar a Chicago per investigar mafiosos i criminals. L’intrèpid reporter va conèixer els nadius americans a l’oest dels Estats Units.

En Tintín també va visitar el Perú i va explorar la serralada dels Andes a Les set boles de cristall. I fins i tot va buscar un tresor pirata als mars del Carib, regió que es troba entre Amèrica del Nord i Amèrica del Sud.

Una de les primeres edicions de ‘Tintín a Amèrica’ (1945) (Arxiu)

Països inventats

Hergé es va inventar alguns dels països on van transcórrer les aventures d’en Tintín. S’inspirava en llocs on hi havia guerres i conflictes de debò: per exemple, va crear San Teodoro i Nuevo Rico per parlar de països llatinoamericans als quals constantment hi havia lluites per ocupar el poder.

Khemed és un país fictici que es trobaria a la península aràbiga. A El país de l’or negre i Stoc de coc, Hergé el descriu com un país molt ric en petroli.

Sildàvia i Bordúria són dos estats ficticis que apareixen a El ceptre d’Ottokar en referència a països dels Balcans. Per crear aquesta història, l’autor es va inspirar en la invasió d’Àustria per part de l’Alemanya nazi el 1938. Sildàvia també és l’escenari d’Objectiu: la Lluna i Hem caminat damunt la Lluna.

El coet dissenyat per Hergé per viatjar a la Lluna s’ha convertit en tota una icona de les aventures d’en Tintín. (Xavier Cervera)

Explora els viatges de Tintín en aquest mapa interactiu.

Informa’t de tot a Junior Report | Castellano Català English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -