2 desembre 2023
spot_img
2 desembre 2023

‘Totesport’: un aparador del talent i l’esport femení català

INEFC Barcelona serà la seu del primer espai lúdic de l’esport femení destinat a la infància i la joventut

Les instal·lacions de l’Institut Nacional d’Educació Física (INEFC) a Barcelona es transformaran durant la primera setmana de gener en un espai lúdic destinat a promoure i donar visibilitat a l’esport femení. Porta per nom Totesport i està dirigit a nenes, nens i joves que podran practicar diferents disciplines esportives.

Ho faran gràcies a la col·laboració de les esportistes d’una trentena de clubs catalans que ajudaran a fomentar la diversitat esportiva i, alhora, a generar nous referents entre el talent femení. La proposta tindrà lloc entre els dies 2 i 5 de gener a l’Anella Olímpica de Montjuïc i s’hi podrà accedir de manera gratuïta, adquirint invitacions a través de la pàgina web de l’esdeveniment.

Més de 20 esports diferents

Els pavellons de l’edifici de INEFC es transformaran per acollir més de vint activitats esportives i comptaran amb un espai perquè els participants puguin conèixer les referents femenines de l’esport català. Serà un espai que servirà per visibilitzar els esports menys coneguts i que, sovint, tampoc se sap que els practiquen dones.

Així, podran practicar-se disciplines com ara futbol, bàsquet, patinatge, handbol o hoquei, però també d’altres menys habituals com rem, esgrima, escalada, pàdel o futbol americà, entre d’altres esports. A l’exterior es crearà un espai per a les activitats escolars que es programaran al matí, mentre que a la tarda s’hi faran activitats de promoció i sessions de tecnificació.

A més, Totesport donarà a conèixer projectes innovadors en l’àmbit de l’esport com ara els simuladors, on els més petits podran experimentar, amb ulleres de realitat virtual, una manera totalment diferent de fer activitat física.

Referents del talent femení

Totesport vol consolidar-se com una nova oferta d’oci per al públic infantil i juvenil durant les festes nadalenques. Una proposta esportiva que parteix de l’activitat feta al mes de setembre amb el nom Entre totes, tot que va mobilitzar més de 4.000 persones a Tarragona.

“Volem obrir una bretxa perquè l’esport femení sigui valorat”, ha assegurat Anna Caula, secretària general d’Activitat Física i Esport de la Generalitat de Catalunya, durant la presentació de l’esdeveniment. “Hem d’aconseguir trencar el sostre de vidre i mostrar que som aquí”, ha afegit.

El certamen compta amb la col·laboració de dones esportistes d’alt nivell. “Jo tenia com a referent en Michael Jordan perquè no sabia que hi havia dones que es dedicaven al bàsquet”, ha afirmat Laia Palau durant la presentació de l’esdeveniment. L’exjugadora i ara directora esportiva de l’Uni Girona recorda la importància de tenir referents per marcar un camí a seguir. “L’esport és una manera de viure la vida”, ha assegurat l’esportista.

L’esport no va de gèneres, va de persones”, assegura Núria Picas, corredora de muntanya que s’ha trobat que, en competicions d’alt nivell, només un 10% dels corredors són dones. “Sempre donaré suport a iniciatives d’aquest tipus perquè encara hi ha pors i tabús pels quals les dones no poden fer el salt definitiu als esports de resistència”, explica Piques.

El nou espai lúdic esportiu s’instal·larà a la seu de l’INEFC Barcelona els dies 2, 3 i 4 de gener de 10h a 20h i el dia 5, vespra de Reis, obrirà de 10h a 14h.

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -