2 desembre 2022
spot_img
2 desembre 2022
spot_img

Les tres religions de la Xina

En un país amb més d’1.000 milions de persones conviuen creences i religions molt diferents

La Xina és un país immens que acull més d’1.300 milions de persones. Els primers reis i emperadors van conquerir territoris on vivien societats amb diferents cultes i creences, que es van anar incorporant a la religió i la cultura de l’imperi.

Una de les pràctiques més esteses des de temps immemorials és el culte als ancestres: les famílies veneren als avantpassats que han mort perquè creuen que així aconsegueixen la seva benedicció i protecció. Per això els fan ofrenes d’encens, menjar i petits objectes davant els seus retrats o figures.

La diversitat religiosa de l’època imperial segueix existint avui dia. A la Xina hi ha catòlics, protestants, jueus, musulmans… Però tres religions destaquen per sobre de la resta: el confusionisme, el taoisme i el budisme.

Les tres creences conviuen sense problemes i hi ha creients que prenen els principis i ensenyaments que més els inspiren, encara que pertanyin a diferents cultes.

Confusionisme

Aquesta doctrina pren el seu nom del famós filòsof xinès Confuci, que va viure entre els segles VI a.C. y V a.C. Més que una religió, el confusionisme proposa una sèrie de principis i normes morals per viure la vida de forma espiritual i en comunió amb la resta.

Els seus ensenyaments ens animen a mirar més enllà del que veiem per trobar la bellesa en totes les coses, a esforçar-nos per aconseguir resultats i a aprendre de totes les experiències de la nostra vida.

https://www.instagram.com/p/BezOYmql2v9/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_ufi_control

Taoisme

Al principi, el taoisme no era una religió sinó un sistema filosòfic que sorgia de creences més primitives. Aquesta religió es va inspirar en les primeres religions que van aparèixer a Xina, que practicaven el culte a la naturalesa i als avantpassats.

El taoisme no té unes normes o cerimònies definides: només cal seguir el ‘tao’ (el “camí”) i deixar-se portar pel ritme de natural de les coses. Així és com ho defineix Lao Tse, fundador del taoisme.

https://twitter.com/rubensafe/status/884833048432435200

Budisme 

El budisme és la religió més important de la Xina i la que compta amb més seguidors. No obstant això, no és originari d’aquest país sinó de l’Índia. El culte budista es va introduir a la Xina a mesura que es conquerien nous territoris i a través de la Ruta de la Seda.

Fa 2.000 anys, un emperador de la dinastia Han es va interessar per aquesta religió i va ordenar als seus funcionaris que viatgessin a l’Índia per portar textos budistes i estudiar-los. Amb el pas del temps, l’interès pel budisme va créixer i es van construir temples per tot el país.

El budisme que es practica a Xina també ha pres idees i principis d’altres creences i existeixen diferents versions de la religió.

https://www.instagram.com/p/Be9BwQhlWyW/?taken-by=harmonia_la

Informa’t de tot a Junior Report Castellano | Català | English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -