7 desembre 2023
spot_img
7 desembre 2023

Troba feina fent el que t’agrada

A més de facilitar l’entrada al món laboral, la formació professional et permet posar en pràctica els teus coneixements des del primer dia

“Tria una feina que t’agrada i serà com si no treballessis mai”, va dir el pensador xinès Confuci. La passió és important en tot el que fem, sobretot si és quelcom que fem diàriament, com estudiar o treballar.

Però trobar una feina és un repte per a molts. Existeixen diferents opcions si vols estudiar i diferents maneres d’entrar al mercat laboral. A banda de les carreres universitàries, una de les opcions amb més demanda és la formació professional (FP).

Amb la formació professional pots posar en pràctica els coneixements apresos a classe des de l’inici dels teus estudis i això probablement et facilitarà l’entrada al món laboral.

Segons l’informe Inserció laboral dels estudis professionals 2017, els titulats en formació professional cobren un sou mitjà de 1.200 euros, tenen menys desocupació i troben feina entre sis i nou mesos després de graduar-se.

https://www.instagram.com/p/BeBRVicB6lf/?utm_source=ig_embed

A més, en un futur cada vegada es necessitaran més professionals de la salut especialitzats en teràpies naturals i en la cura de la gent gran.

“D’aquí a uns anys hi haurà una població més envellida i es necessitaran més professionals qualificats de FP. Les empreses cada vegada ens demanen més persones amb actituds, responsabilitat i coneixement”, apunta Jordi Juclà, tutor de formació en centres de feina a l’Institut de FP Sanitària Roger de Llúria, especialitzat en l’àmbit sanitari.

Per això, els estudiants que obtenen una titulació de Formació Professional poden incorporar-se més fàcilment al món laboral en l’actualitat.

Sentir-se protagonista

Que els alumnes siguin protagonistes i aprenguin a treballar en equip és fonamental per al seu aprenentatge i motivació.

Entre les qualitats més demandades, s’espera que un professional sigui flexible, tingui capacitat d’adaptació i pugui entendre i incorporar altres punts de vista en qualsevol projecte compartit i en qualsevol feina.

“Les classes incorporen sessions pràctiques, s’intenta preparar aules actives i fer que el protagonista sigui l’alumne mitjançant activitats col·laboratives i participatives. Així es treballen dos factors: l’aprenentatge i el treball en equip, que els ajudarà a superar la incorporació al món laboral amb èxit”, explica Juclà.

https://www.instagram.com/p/BfRBIZkhFZX/?utm_source=ig_embed

Consulta totes les opcions

Si encara no tens clar què estudiar pots informar-te sobre les diferents opcions disponibles al Saló de l’Ensenyament, que es durà a terme entre el 14 i el 18 de març a Barcelona.

L’Institut de FP Sanitària Roger de Llúria, que ja té obertes les preinscripcions, estarà present en aquesta fira educativa per assessorar-te i respondre tots els teus dubtes. 

Informa’t de tot a Junior Report | Castellà | Català | English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -