23 juliol 2024
spot_img
23 juliol 2024

Trobar la vocació practicant

El Cicle Formatiu de Cures Auxiliars d’Infermeria acosta als alumnes al món laboral

En ocasions, el pas de les aules al món laboral pot suposar un abisme. En acabar l’ESO o el Batxillerat, molts estudiants no tenen clar el seu futur acadèmic i professional.

Estudiar un cicle formatiu pot ser una opció per aprendre sobre una nova branca de coneixement i descobrir una vocació.

“Els professors em van animar molt, vaig veure que podia agafar aquesta branca i vaig passar de ser auxiliar d’infermeria a estudiar la carrera”, exposa Òscar Juclà, infermer de l’hospital de la Vall d’Hebron que va realitzar el Cicle Formatiu de Cures Auxiliars d’Infermeria en el IFPS Roger de Llúria.“

Per en Juclà, el millor és haver trobat el seu propi camí al món laboral. “És una professió que m’agrada i gaudeixo”, apunta. Altres estudiants del mateix cicle han acabat estudiant medicina, una de les carreres amb més demanda i amb notes de cort més altes.

La pràctica, element fonamental

En aquest cicle, el vessant pràctic té un paper protagonista. “Les classes pràctiques eren més lúdiques, veus una mica com funciona el món”, exposa Juclà.

L’aprenentatge pràctic permet acostar als alumnes a diferents casos i, d’aquesta manera, les pràctiques permeten trobar la vocació.

“Les classes pràctiques ajuden i motiven molt. Per exemple, portaven un cas i tu havies de preparar les coses per atendre-ho. Així podies anar reflexionant i anar-te preparant per a més endavant”, explica.

El tracte amb les persones és molt important en infermeria. “En una de les classes tractàvem els aspectes psicològics de l’ofici. Ens van ensenyar a tractar amb el públic”, alguna cosa imprescindible a l’hora d’anar amb compte dels pacients.

Les assignatures del cicle formatiu en Cures Auxiliars d’Infermeria cobreixen diferents àmbits: psicologia, anatomia, reflexoterapia, drets i deures dels treballadors de la salut… Un compendi molt ampli per oferir el millor tractament professional.

Informa’t de l’oferta formativa del IFPS Roger de Llúria.

Informa’t de tot a Junior Report Castellano | Català | English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -