25 febrer 2024
spot_img
25 febrer 2024

Trucs per a escriure a nivell professional

L’escriptora Sílvia Tarragó ens dona alguns consells per a millorar la redacció i tenir idees

Per Anna Lladó

T’agradaria ser escriptor o escriptora? No és fàcil, però amb talent i treball és possible aconseguir-ho.

Per començar, l’escriptora Sílvia Tarragó, autora de novel·les com ara les de la nissaga juvenil Top Fairies, afirma que “llegir molt és indispensable”. Això ens permetrà tenir més vocabulari i a més, és una bona font d’inspiració.

També és important observar a persones i situacions que ens poden inspirar i investigar, documentar-nos, sobre el tema que volem escriure.

“El diccionari és una eina bàsica”, ja que ens aporta una major riquesa de vocabulari, assegura Tarragó. A més, hem de pensar a incloure sinònims per a evitar repeticions i metàfores o altres recursos lingüístics.

La lectura és fonamental per a escriure millor. (Getty)

Una eina digital que ens pot ajudar és Read&Write de Texthelp. Es tracta d’una extensió de Google Chrome que inclou un diccionari tradicional i un altre de pictogrames per a enriquir el vocabulari.

També té una opció de predicció d’escriptura i permet escoltar en veu alta qualsevol text per a saber com sonaria.

Què fer quan no tenim idees?

Molts hem tingut alguna vegada el síndrome del full en blanc; una espècie de paràlisi psicològica que ens impedeix començar un text des de zero. Aquell moment en què no se’ns acut res.

Per superar-ho, el més important, explica Tarragó, és no bloquejar-se, “començar, posar-se a escriure, tot i que sigui amb la cosa més simple” perquè, pel camí, van sortint idees. Com diria Pablo Picasso, “que la inspiració t’agafi treballant”.

Les idees poden sorgir en gairebé qualsevol lloc; de l’observació en un lloc públic, la lectura, una afició…

Un cop tinguem una bona idea i comencem a escriure, és fonamental persistir, treballar molt i “saber diferenciar-se” perquè “el món de l’escriptura és competitiu”.

Sílvia Tarragó aconsella als futurs escriptors “que no es desanimin”. Afegeix que “la tècnica és important, però també han de posar passió en el que escriuen”. I sobretot, insisteix, “llegir molt”.

Informa’t de tot a Junior Report | Castellà | Català | English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -