1 febrer 2023
spot_img
1 febrer 2023
spot_img

Un dia per celebrar l’art de l’animació

LCI Barcelona se suma a la commemoració del Dia Mundial de l’Animació amb dues activitats en línia en què participen alumnes i professors

Per Judith Vives

Des de fa 18 anys cada 28 d’octubre se celebra el Dia Mundial de l’Animació gràcies a la iniciativa de l’Associació Internacional de Films d’Animació (ASIFA). L’edició d’aquest any commemora la primera projecció pública de cinema animat, que va tenir lloc al Museu Grévin de París el 1892.

Charles-Émile Reynauden, pioner del cinema francès, va ser el primer a projectar cinema animat. Reynauden havia inventat el Teatre Òptic: un sistema sofisticat de lents i miralls que feia possible projectar a la pantalla les imatges animades, cosa que a l’època es va anomenar “Pantomimes Lluminoses”. En aquesta primera sessió, es van poder veure les pel·lícules: Pauvre Pierrot, Le Clown et ses chiens i Un bon bock.

Un sector amb gran sortida professional

Més d’un segle després, l’animació és un sector creatiu en creixement. Les tecnologies digitals han fet evolucionar l’animació, que ha deixat de ser una simple pantomima per formar part de les nostres vides a pel·lícules, videojocs i anuncis, però també a webs i apps de tota mena.

Actualment, el sector de l’animació digital és un dels que més creix i més sortides laborals ofereix als estudiants que es preparen professionalment per dedicar-s’hi.

L’escola LCI Barcelona ofereix dos diplomes d’animació i disseny de videojocs, així com un màster en concept art.

Dos esdeveniments en línea

Alumnes i professors de l’escola LCI Barcelona se sumaran els propers dies 27 i 28 d’octubre a la commemoració del Dia Mundial de l’Animació en dos esdeveniments en línea que s’organitzen conjuntament amb la Universitat Veritas de Costa Rica, que forma part de la xarxa LCI.

Dimecres 27 tindrà lloc una revisió de dossier: cinc professors dels dos centres, que també són professionals en actiu del sector de l’animació, s’encarregaran de fer aquest review dels treballs de l’alumnat.

La sessió, que durarà unes tres hores, començarà amb una presentació dels artistes i una introducció sobre què s’espera d’un portafoli. Tot seguit, s’analitzaran els diferents projectes seleccionats per a la sessió i es comentaran les necessitats segons el sector.

El dijous 28, el mateix Dia de l’Animació, s’ha organitzat una taula rodona sobre el sector. L’esdeveniment començarà amb una xerrada institucional on es presentarà l’oferta formativa de LCI Barcelona i la Universitat Veritas de Costa Rica. A continuació tindrà lloc la taula rodona, que reunirà professors amb exalumnes dels dos centres.

En el cas de LCI Barcelona, ​​participaran a la taula de debat els professors Juan Huarte, animador 2D Device, i David Gómez (Senyor Lemur), concept artist a Omnidrone. A més, també intervindran en el debat dos exalumnes: Andrés Ponce de León, autor del curtmetratge El duelo, que ha estat seleccionat a diversos festivals de cinema com el Festival de Sitges i l’Ajayufest (Perú); i Arnau Martí, de Nòmada Estudio, autor del videojoc Gris.

Els dos esdeveniments tindran lloc de 18 a 21h en format online i estaran oberts a tot el públic interessat.

Informació elaborada en col·laboració amb LCI Barcelona.

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -