24 abril 2024
spot_img
24 abril 2024

Un pont de llibre

Aprofita aquest pont per descobrir clàssics centenaris i submergir-te en històries amb protagonistes adolescents

Diversos autors i obres clàssiques de la literatura universal han celebrat el seu aniversari el 2018.

Frankenstein o el modern Prometeu’ de Mary Shelley es considera la primera novel·la de ciència-ficció i va ser escrita el març de 1818, fa 200 anys. La història és coneguda sobretot pel monstre, però també ens parla de temes com la culpa, el desig de venjança i els límits de la ciència.

A l’abril es van complir 75 anys de la primera edició d’‘El Petit Príncep’, un conte fantàstic per a petits i adults en el qual Antoine de Saint-Exupéry ens parla sobre l’amor, l’amistat i les coses importants de la vida.

Al setembre de 1868 es publicava ‘Donetes’, de Louise May Alcott. Fa 150 anys, les dones només podien aspirar a casar-se, tenir fills i cuidar-se de la casa. Donetes es considera una novel·la feminista perquè les seves protagonistes s’enfronten al que calgui per complir els seus somnis, siguin quins siguin.

https://www.instagram.com/p/Bqx_mk-lWqt/?utm_source=ig_embed

Aquest any s’ha complert també el centenari de Manuel de Pedrolo, autor d’‘El mecanoscrit del segon origen’, un llibre protagonitzat per una noia de 14 anys i un nen de 9 dels quals depèn el futur de la humanitat.

No esperis que sigui el Dia del Llibre o que t’assignin una lectura a classe de llengua: aprofita aquest pont per submergir-te en la lectura!

https://www.instagram.com/p/BZo5-d2g6Wb/?utm_source=ig_embed

Informa’t de tot a Junior Report | Castellano Català English

 

 

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -