7 desembre 2023
spot_img
7 desembre 2023

Un projecte educatiu que promou la mobilitat segura

El RACC i el Servei Català de Trànsit convoquen la 14a edició del Concurs Joves i Mobilitat

El concurs educatiu ‘Joves i Mobilitat’, que promou des de l’any 2007 el RACC juntament amb el Servei Català de Trànsit (SCT), té com a objectiu promoure actituds i valors de mobilitat segura, sostenible i responsable entre els adolescents de Catalunya. Ara s’acaba d’obrir la convocatòria de la 14a edició, que busca en aquesta ocasió idees per millorar la seguretat viària de l’entorn dels centres educatius.

Sota el lema “Protegits a l’escola, com protegim també la mobilitat del seu entorn?“, La temàtica d’aquesta edició convida els joves a reflexionar sobre els desplaçaments que fan per assistir a les escoles i instituts.

El concurs s’adreça als alumnes d’ESO, Batxillerat, Cicles Formatius de Grau Mitjà i joves de 12 a 18 anys que participen en casals i centres d’oci.

https://www.instagram.com/p/CE4ES-0lDTH/

 

Premis per als projectes de millora de la seguretat viària

Com cada edició, es lliuraran premis als millors anuncis gràfics, vídeos per Instagram i projectes de millora de la seguretat viària. Per segon any consecutiu, a més, es premiarà el millor projecte educatiu en mobilitat segura impulsat per un centre escolar i al professor que hagi inscrit als participants.

El premi al Millor Projecte Educatiu en Mobilitat Segura reconeixerà les activitats que realitzen els centres regularment durant el curs escolar (setmana de la mobilitat, campanyes de seguretat, campanyes d’ús de les bicicletes, xerrades divulgatives de Mossos o policies locals, treballs de síntesi, treballs de recerca, senyalització viària al centre, etc.).

Els joves que vulguin participar han de comptar amb la col·laboració d’un tutor dels seus centres. Els treballs, que es poden lliurar de forma individual o en grups de fins a 4 participants, es poden presentar al web www.jovesimobilitat.cat abans del 30 d’abril de 2021.

En aquesta pàgina, els professors i educadors trobaran recursos informatius i diverses propostes didàctiques sobre mobilitat, seguretat viària i convivència.

Més de 18.000 adolescents de tot Catalunya han participat en el concurs Joves i Mobilitat al llarg de totes les seves edicions. Al certamen, que compta també amb la col·laboració del Departament d’Ensenyament i de diferents patrocinadors, s’han presentat més de 12.000 treballs sobre mobilitat.

En aquest temps, el certamen ha evolucionat i s’ha adaptat als canvis i a la transformació de la societat i les implicacions que es deriven en termes de seguretat viària, per fer-se ressò de les necessitats quotidianes de desplaçaments i protecció de l’entorn. Per això, avui aquest concurs ofereix una visió molt més completa i transversal del que significa la mobilitat.

Informació elaborada en col·laboració amb el RACC

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -