14 juny 2024
spot_img
14 juny 2024

Una cursa per promoure la vida saludable

Acción contra el Hambre promou una activitat escolar per sensibilitzar i mobilitzar els estudiants al voltant de qüestions fonamentals de nutrició

En un esforç per promoure hàbits de vida saludables a través de la nutrició i l’esport, Acción contra el Hambre ha llançat el projecte “Carrera contra el Hambre – Vida Saludable“. Aquest projecte, una variant de la Carrera contra el Hambre que l’entitat organitza per lluitar contra la fam al món, vol sensibilitzar i mobilitzar els estudiants al voltant de qüestions fonamentals de nutrició.

Tal com expliquen des d’Acción contra el Hambre, aquesta activitat està dissenyada per a centres educatius des d’infantil fins a batxillerat i consta de dues fases clau.

La primera fase del projecte té com a objectiu principal la sensibilització educativa. Acción contra el Hambre ofereix una sèrie de dinàmiques dissenyades per a cada etapa educativa, cosa que facilita als docents treballar amb els estudiants temes relacionats amb l’alimentació saludable i els diferents tipus de fam que afecten persones a tot el món.

En un moment en què la malnutrició continua sent una causa principal d’inseguretat alimentària, aquesta fase cerca educar i conscienciar els joves sobre la importància de mantenir hàbits alimentaris saludables.

Cursa Solidària o Snack Saludable

La segona fase del projecte consisteix en una entrada en acció. En aquest cas, es divideix en dues opcions perquè els centres educatius escullin la que s’adapti millor a les seves necessitats.

A la primera opció, es proposa l’organització d’una Cursa Solidària. Els centres poden organitzar una cursa les seves instal·lacions, mobilitzant els estudiants per practicar esport i recaptar fons destinats a combatre la inseguretat alimentària, tant a nivell nacional com internacional. Acción contra el Hambre proporciona el material necessari, incloent sobres per recollir donatius i material per a la cursa.

La segona opció és l’Snack Saludable. En aquest cas, s’anima els estudiants a portar un berenar saludable a l’escola, posant en pràctica els coneixements adquirits als tallers de sensibilització. Durant aquest dia, se’ls anima a portar un sobre amb un donatiu que contribuirà a lluitar contra la inseguretat alimentària.

Objectius clars i acció directa

El projecte “Carrera contra el Hambre – Vida Saludable” s’emmarca en el Dia Mundial de l’Alimentació, que se celebra el 16 d’octubre, un dia dedicat a promoure la sensibilització i l’acció a tot el món per abordar la gana i garantir-ne una alimentació saludable per a tothom.

Els objectius fonamentals d’aquest projecte són fomentar hàbits de vida saludables i generar valors com l’empatia i la solidaritat. El projecte busca canviar els hàbits alimentaris dels joves, ja que la malnutrició no només fa referència a la manca d’aliments, sinó també al consum excessiu d’aliments poc saludables i la manca d’activitat física.

A través d’aquesta iniciativa, els estudiants es fan conscients també de la importància d’ajudar els qui pateixen gana, fomentant així l’empatia i la solidaritat des d’una edat primerenca.

Acción contra el Hambre promou aquest projecte com una manera efectiva de combinar educació, acció i solidaritat en la lluita contra la fam i la promoció de la salut.

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -