2 desembre 2022
spot_img
2 desembre 2022
spot_img

Les protagonistes de Star Wars

Leia Organa, Padmé Amidala, Jyn Erso i Rey han jugat un paper decisiu dins i fora de la pantalla

Des del principi, la saga de la Guerra de les Galàxies ha donat protagonisme a les dones: per fi tenien el paper que es mereixien en les pel·lícules d’aventura i ciència ficció.

Leia, Padmé, Rey i Jyn no esperen al príncep blau, lluiten contra els malvats i es rescaten elles soles. A dia d’avui, les noies són més protagonistes que mai a la saga.

Jyn, Rei, Leia i Padmé han trencat els estereotips sobre el paper de les noies a les històries d’aventures. (LucasFilm)

Leia Organa: amb ella va començar tot

La Princesa Leia va marcar un abans i un després en la història de les princeses. Líder de la rebel·lió, era ella qui tenia el control de la seva vida i s’alliberava de Jabba el Hutt mentre els suposats prínceps estaven ocupats en sortir vius dels seus problemes.

https://youtu.be/o-EYbQj4qTo

A l’Episodi VII: El despertar de la força, Leia reapareix convertida en la General Organa de la Resistència i segueix lluitant contra el costat fosc, aquesta vegada per un motiu encara més important: el seu fill, Ben Solo, ha caigut sota les xarxes del Primer Ordre i s’ha convertit en un malvat sith anomenat Kylo Ren.

Padmé Amidala: el poder de la política

Als Episodis I, II i III apareix Padmé Amidala, Reina de Naboo i Senadora de la República. A més de ser una figura política destacada, Padmé crida l’atenció per la seva intel·ligència, la seva gran bellesa i el seu espectacular vestuari.

Una de les escenes més emblemàtiques de Padmé és durant la batalla de la Sorra de Petranaki. Al costat d’Anakin Skywalker i altres Jedi de la galàxia, Amidala ha de lluitar com una gladiadora per salvar la vida.

https://youtu.be/ziHv3zZrSZI

No obstant això, est és un dels personatges femenins més criticats de Star Wars. A l’Episodi III: La venjança dels Sith, el seu paper amb prou feines es redueix a ser la muller d’Anakin.

Quan ell es passa al costat fosc i es converteix en Darth Vader, a Padmé se li trenca el cor. La reina té un final trist: mor en donar a llum als seus dos fills, Leia i Luke.

Rey i el triomf de les dones

El 2015 arribava una trilogia nova i amb ella coneixíem la Rey, la protagonista en majúscules d’El despertar de la força. Aquesta jove, que es troba sola al món, es mostra des del primer moment com una autèntica lluitadora.

Un dia es creua amb Finn i el robot BB8 i la seva vida dóna un gir radical. Comencen les aventures, escapar dels dolents i descobrir la Força, que és molt poderosa en ella.

https://youtu.be/bdEzeKdHtcU

La Rey és valenta, forta i independent. Una de les primeres coses que li diu a en Finn és: “Puc córrer sense que em donis la mà”. Queda clar: ella és l’heroïna de la seva pròpia vida i no necessita que ningú la salvi.

La jove és l’única que pot retornar l’esperança i salvar a la galàxia del costat fosc. Per primera vegada, el triomf del costat lluminós depèn d’una noia, per això molts van renombraron la pel·lícula com El despertar del feminisme.

Lluita per allò que creus

Encara que no apareix a la trama principal de Star Wars, no es pot oblidar la valenta Jyn Erso. Sense ella, la història seria completament diferent.

El seu pare era Galen Erso, un científic segrestat per l’Imperi i obligat a construir l’Estrella de la Mort, un arma capaç de destruir planetes sencers. Tretze anys més tard, la Jyn s’uneix als rebels i junts elaboren un pla per destruir el terrible artefacte.

Després d’una lluita intensa, la nostra protagonista mor, però aconsegueix complir la seva missió: fer arribar els plànols a la Resistència. Els mateixos plànols que apareixen a l’inici de l’Episodi IV: Una nova esperança, la pel·lícula més antiga de la saga (però no la primera en ordre).

Una altra noia valenta que lluita per allò en el que creu sense esperar que ningú l’hi demani.

Informa’t de tot a Junior Report Castellà | Català | English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -