1 febrer 2023
spot_img
1 febrer 2023
spot_img

Vols ser un ‘Azubi’?

La formació professional dual a Alemanya et permet aprendre un ofici i al mateix temps aconseguir el teu primer contracte laboral

Per Judith Vives

T’imagines que al mateix temps que estàs aprenent un ofici, una empresa et contracta i et paga un sou per ser aprenent? És el que passa en la Formació Professional Dual, un model formatiu que combina els estudis amb l’experiència laboral.

A Alemanya, on aquest model de formació té una gran implantació, els joves que cursen FP dual reben el nom de “azubis“, abreviatura de la paraula alemanya “Auszubildender“.

El terme “Azubi” no té una traducció literal en espanyol, però fa referència al que aquí coneixem com a “aprenent” i que en algunes professions es coneix com a “practicant“, “meritori” o fins i tot “becari“.

https://www.instagram.com/p/BphknZPFGA6/?utm_source=ig_embed

Però la paraula Azubi va una mica més enllà i inclou altres matisos. Fa referència a joves que, al mateix temps que estudien, també aconsegueixen el seu primer contracte laboral.

Per aquesta raó, a Alemanya els azubis són motiu d’orgull per a les seves famílies i entorn. Vol dir que els joves s’estan preparant per convertir-se en autèntics professionals amb preparació i comencen a adquirir experiència en el seu sector.

Teoria i pràctica

El model de Formació professional dual a Alemanya implica que els estudiants signen un contracte laboral en modalitat formativa amb una empresa, amb salari fix i cotització a les assegurances socials.

La formació combina les classes teòriques a l’institut amb el treball a l’empresa. Teoria i pràctica s’estructuren a partir de blocs setmanals, amb un pes destacat de la part laboral, ja que és la que permet realment aprendre l’ofici.

En concret, la FP dual ofereix un 33% de formació teòrica i un 66% de pràctiques laborals, de manera que és una alternativa perfecta per als joves que no volen fer estudis tradicionals en una aula.

https://www.instagram.com/p/BqMnYMFF1YP/?utm_source=ig_embed

Aquest model de FP Dual alemanya i els seus títols oficials gaudeixen d’una excel·lent imatge a nivell internacional.

L’índex d’ocupació per als azubis és força elevat, de manera que no és d’estranyar que molts joves -tant alemanys com de la resta d’Europa- vulguin anar a Alemanya a formar-seguint aquest model.

Pots trobar formació en FP dual en sectors molt variats, des de l’hostaleria, la geriatria o la mecatrònica (mecànica electrònica). Si estàs pensant en marxar a estudiar a Alemanya, consulta amb Bridge4Mobility. Ells t’ajudaran en tot el que necessitis.

Informa’t de tot a Junior Report | Castellano Català English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -