7 desembre 2023
spot_img
7 desembre 2023

Vull ser dibuixant: de què puc treballar?

Més enllà del còmic i la il·lustració, el sector del dibuix es troba en creixement i demana professionals que sàpiguen adaptar-se

Per J.L. Escalante

Els qui s’endinsen en el món del dibuix, a més de per talent, ho fan per vocació. Busquen donar curs a la seva creativitat mentre creixen com a professionals i, per descomptat, viure de la seva feina.

A l’hora d’inclinar-se per aquest ofici, solen sorgir dubtes sobre les possibles sortides professionals que puguin existir per a un dibuixant. No obstant això, el camp de la il·lustració està en creixement i ofereix noves oportunitats.

 

Més enllà del còmic

Quan pensem en el sector del dibuix, els primers àmbits que ens venen al cap són el còmic o la il·lustració. Però hi ha més especialitzacions, que cada vegada el mercat demana més, com el concept art per a videojocs o cinema d’animació.

https://www.instagram.com/p/BraF9J5hpLE/?utm_source=ig_embed

A més de formar dibuixants, una de les principals tasques de l’Escola Joso és canalitzar les sortides professionals dels alumnes.

Des de l’escola mostren un ampli ventall de cursos formatius que va més enllà de les professions més conegudes. A més, obren les fronteres perquè els joves creadors puguin entrar en diferents mercats.

Una alumna de l’Escola Joso prepara una il·lustració (Escola Joso)

“El mercat no és només nacional sinó també internacional: dels artistes n’hi ha molts que tenen aquest objectiu”, subratlla José María Polls, cap d’estudis de l’Escola Joso.

Els països de referència en el còmic o la BD, com els Estats Units i França, són “permeables a la inclusió d’artistes internacionals”, destaca.

A més, a l’hora de treballar amb empreses estrangeres, des de Joso recorden que en l’actualitat tot està hiperconnectat. “No fa falta que el dibuixant marxi a un altre país”, assegura Polls, ja que és possible crear una xarxa de contactes internacionals gràcies a les noves tecnologies.

 

Amplitud d’oportunitats

Més enllà del món editorial, un dels grans espais que troben els dibuixants és el dels mitjans de comunicació. Per aquest motiu, l’Escola Joso forma els alumnes perquè siguin versàtils i puguin enquadrar els seus treballs en diferents opcions.

L’escola estarà present al Saló de l’Ensenyament, que se celebra a Barcelona entre el 20 i el 24 de març, per mostrar la seva oferta.

“El que és interessant és que el dibuixant sempre té un espai que sobrepassa el de la indústria de l’oci. La versatilitat de l’artista fa que pugui treballar en camps que no s’havia plantejat: publicitat, premsa, TV, comunicació interna empresarial, etc.”, explica Polls.

https://www.instagram.com/p/BuCC38pFb9d/?utm_source=ig_embed

L’escola fa seguiment dels alumnes després que hagin finalitzat els estudis. “Treballem amb alumnes d’anys anteriors, als quals ajudem durant els seus primers anys en el món laboral”, afirma Polls. Gran part dels que es van formar a Joso ara treballen en diversos àmbits artístics.

Informa’t de tot a Junior Report | Castellano Català English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -