18 octubre 2024
spot_img
18 octubre 2024

SIMO Educación arrenca amb récord d’expositors

Junior Report presentarà els seus recursos pedagògics per acostar l’actualitat a l’aula amb un estand

L’esdeveniment SIMO Educación arrenca aquest dimarts al recinte de la Feria de Madrid. En l’edició d’enguany reunirà un nombre rècord d’empreses, un total de 239, que aproparan les solucions educatives més innovadores als docents que estan més a el dia.

La fira, que tindrà lloc de el 5 al 7 de novembre, presentarà les novetats d’empreses de tecnologia i continguts digitals, grups editorials, distribuïdores de tecnologia i plataformes de gestió i de continguts educatius.

El diari per a joves Junior Report, editat per l’empresa Blue Globe Media i publicat en espanyol i català, acudirà a la sala per presentar els seus recursos pedagògics. S’ubicarà a l’estand 6B03.

Els professors que acudeixin a la cita comptaran amb un certificat que acrediti 10 hores de formació de nivell no universitari expedit per l’Institut Nacional de Tecnologies Educatives i de Formació de l’Professorat (Intef) de l’Ministeri d’Educació i Formació Professional.

 

SIMO per la igualtat de gènere

Una de les novetats d’aquest any és l’espai I.T. Girl, orientat a promoure la igualtat de gènere i l’empoderament de les nenes a l’entorn de les Tecnologies de la Informació i de la Comunicació (TIC).

L’espai acollirà xerrades com El ingenio (in)visible i taules rodones com STEM Girls, on es debatrà el paper de les científiques al llarg de la història.

També serà novetat la primera TXACkathon SIMO Educación. Una hackathon és un esdeveniment en el qual diversos programadors es reuneixen durant un temps determinat amb l’objectiu de dissenyar solucions informàtiques.

Aquest esdeveniment, que tindrà lloc el dimecres 6 de novembre, anirà destinat a trobar fórmules per desenvolupar el pensament computacional i científic entre els estudiants de primària i secundària en països de parla hispana.

 

L’actualitat entra a les aules

Junior Report és el diari dels joves lectors. Cada setmana se centra en un tema d’actualitat global perquè els estudiants de secundària puguin entendre què passa al món.

L’univers Junior Report engloba diferents iniciatives per apropar l’actualitat a les aules. Aquest any s’ha llançat el projecte Junior Report Aula, que ofereix recursos pedagògics sobre actualitat elaborats i actualitzats periòdicament per periodistes i adaptats a el currículum educatiu.

Una altra opció per treballar l’actualitat a classe són els tallers de periodisme i ‘fake news’. Un equip de periodistes es trasllada als centres de secundària per explicar als alumnes com s’elaboren les notícies i com desenvolupar el seu esperit crític per aprendre a distingir la informació veraç de la que no ho és.

Junior Report també ha impulsat el projecte Revista Escolar Digital (RED), una xarxa de diaris escolars gestionats pels propis alumnes que compta amb la supervisió d’un equip de periodistes professionals.

La iniciativa pretén mostrar als alumnes com es creen les notícies per aprendre a ser més crítics amb la informació, alhora que desenvolupen les seves competències lingüístiques, comunicatives i digitals. En la segona edició de RED hi participen més de 30 centres i un miler de redactors júnior de tot l’estat.

Junior Report tindrà un estand a la fira Simo Educación en col·laboració amb Lavanguardia.com

 

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -