19 setembre 2024
spot_img
19 setembre 2024

Gemma Pasqual: “Les noves tecnologies són molt útils”

L’autora de la trilogia juvenil protagonitzada per la Xènia, explica que, per crear els seus personatges, es basa en persones de la realitat, però sempre hi ha una part que canvia de la seva personalitat

L’escriptora Gemma Pasqual i Escrivà, autora de la trilogia juvenil, Xènia, tens un whatsapp; Xènia, #keepcalm i Xènia, estimar no fa mal, va visitar l’alumnat de La Miranda abans del confinament provocat per la Covid-19. Aquests són els llibres que llegeixen a primer i a segon d’ESO.

Quina és la teva opinió sobre les noves tecnologies que ens acompanyen dia a dia?

Crec que les noves tecnologies són molt útils. T’ajuden molt en els estudis i en altres aspectes. Però a vegades, les persones les utilitzem massa temps al dia. Si no les utilitzes adequadament, et roben tot el temps per escriure un llibre.

Quant de temps trigues en escriure un llibre?

Depèn de l’edat de les persones que el llegeixen. Si el llibre el llegeixen nens petits de cursos com tercer i quart, trigo dues setmanes o un mes. Si és per a joves, entre dos i tres mesos, però quan va dirigit a persones més adultes, un mínim de sis mesos.

D’on treus la inspiració pels personatges dels teus llibres?

Jo em baso en persones de la realitat, però sempre hi ha una part que canvio de la seva personalitat.

Des de petita has volgut ser escriptora?

Jo sempre he sigut una gran lectora i pensava que ser escriptora era una cosa molt complicada i important, i que mai arribaria a ser-ho. Jo volia ser escriptora o pintora. Els meus pares no eren gaire bons lectors però el meu avi sí que ho era. Els meus pares volien que en un futur jo fos enginyera però mai m’havia agradat del tot.

Quin va ser el teu primer llibre?

Jo vaig començar quan era més petita. Vaig començar escrivint poemes. Després de molt temps, quan ja era adulta i el meu fill acabava de néixer, vaig fer un llibre sobre la vida del meu fill. Primer només el vaig fer per a mi, perquè em feia vergonya ensenyar-ho a més persones. Un dia, el meu marit el va llegir i va dir que estava molt bé. Després de pensar-hi molt, vaig decidir publicar-lo.

Quin dels teus llibres t’agrada més?

La veritat és que no puc escollir entre tots els meus llibres, perquè m’agraden tots. Per exemple, uns pares no poden escollir quin fill prefereixen.

Com comences un llibre?

Normalment sempre començo un llibre amb una paraula. Aquella paraula és només una, però conté moltes més coses. A partir d’aquesta paraula vaig agafant més i més idees. Després faig una estructura i després faig una història. Si no m’agrada la història que he creat amb aquella paraula, agafo una altra paraula fins que escric una bona història.

Article redactat per estudiants d’ESO i redactors del projecte Revista Escolar Digital (RED). RED és una xarxa de diaris dirigits i editats per alumnes

Junior Report impulsa una xarxa de Revistes Escolars Digitals gestionades per alumnes de secundària. Informa’t sobre el projecte aquí.

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -