20 setembre 2024
spot_img
20 setembre 2024

L’esport torna de forma gradual després d’uns mesos de pausa

Les principals competicions esportives tornen a programar-se després de l’aturada provocada per la crisis sanitària del coronavirus

La pandèmia provocada pel nou coronavirus ha obligat a paralitzar pràcticament totes les competicions esportives i fins i tot ajornar els Jocs Olímpics del 2020 a l’estiu del 2021.

Però, a poc a poc, les competicions esportives tornaran a començar. Alguns dels tornejos més prestigiosos i populars han anunciat que tornaran després d’una aturada de diversos mesos.

El risc de contagi en esportistes i aficionats segueix molt present i marcarà el retorn de les competicions. A continuació fem un breu repàs de les més rellevants.

 

La Bundesliga mostra el camí a la resta

La pandèmia de Covid-19 també ha afectat el futbol, tot i ser un dels esports amb més seguidors.

La Bundesliga, la lliga de futbol a Alemanya, va ser la primera a tornar el passat 16 de maig. Des de llavors no hi ha públic a les grades, els jugadors no es poden donar la mà ni festejar els gols i els suplents esperen a la banqueta amb mascareta i respectant la distància de seguretat.

La lliga alemanya ha marcat el retorn a la competició en altres països, com Portugal, que va tornar el passat 4 de juny. A Espanya ho farà el pròxim 11 de juny; a Anglaterra el 15 del mateix mes; i a Itàlia ho farà el 20. França i Bèlgica van optar per donar el campionat per acabat, encara que no sense polèmica.

https://www.instagram.com/p/CBP-zQbHZRs/?utm_source=ig_embed

La Champions League, la màxima competició europea de clubs, es reprendrà a l’agost amb els vuitens de final, encara que oficialment no es coneixen els detalls. Tornejos de seleccions de la talla de l’Eurocopa i la Copa Amèrica s’han ajornat fins al pròxim any.

 

La NBA i la Liga Endesa ja tenen data de retorn

El bàsquet és un altre dels esports que s’ha vist obligat a tancar a causa de la pandèmia.

L’Eurolliga, la màxima competició europea de clubs, va decidir el 25 de maig passat cancel·lar la temporada. També l’Eurocup, la seva ‘germana petita’. Després de diverses reunions, els mandataris del torneig i els equips participants van arribar a la conclusió que era impossible de reprendre davant la crisi sanitària actual.

Algunes lligues domèstiques, en canvi, sí que reprendran la competició. És el cas de la Lliga Endesa a Espanya, que ha decidit solucionar el títol en una fase final que es disputarà del 17 al 30 de juny en seu única. Els equips es concentraran a València i jugaran tots els partits aquí, i no en les seves pistes.

La NBA ha optat per una cosa semblant. La millor lliga de bàsquet del món tornarà el pròxim 31 de juliol. Un total de 22 equips es concentraran a l’ESPN World Wide of Sports d’Orlando per disputar vuit partits de la fase regular i després les eliminatòries pel títol. Tot això podria allargar-se fins al 12 d’octubre.

 

Fórmula 1 i MotoGP, una mica més endavant

L’actual campionat de Fórmula 1 havia d’acollir 22 Grans Premis. La cancel·lació definitiva dels d’Austràlia, Països Baixos, Mònaco i França ha obligat l’organització a buscar alternatives.

Una d’elles és celebrar dues carreres consecutives en el mateix circuit i a porta tancada, sense públic, almenys a Europa. De moment se n’han confirmat vuit, les dues primeres a Àustria a partir del 5 de juliol. No obstant això, el calendari podria ajustar-se de nou en funció de l’evolució de la pandèmia.

Pel que fa al mundial de motociclisme, la suspensió de nombrosos Grans Premis ha suposat un autèntic trencaclosques. Les últimes informacions indiquen que començarà el cap de setmana del 17 al 19 de juliol al circuit de Jerez amb el GP d’Espanya.

 

Els JJ.OO. de Tòquio

Els Jocs Olímpics de Tòquio 2020 han estat un dels més perjudicats per la crisi sanitària actual. S’havien de celebrar del 22 de juliol al 9 d’agost d’aquest any, però les dificultats per viatjar i per entrenar-se de molts esportistes han obligat a ajornar-se fins el 23 de juliol de 2021.

Els aficionats al ciclisme també hauran d’esperar, ja que la crisi sanitària ha obligat a modificar el calendari de les tres grans rondes.

El Giro d’Itàlia, que havia de començar el passat 14 de maig, finalment arrencarà el 3 d’octubre. El Tour de França ho farà del 29 d’agost al 30 de setembre i la Volta a Espanya després d’aquestes dues i no passarà per Portugal.

L’ATP i la WTA, els organitzadors dels circuits masculí i femení de tenis, tampoc volen arriscar-se en el context d’incertesa actual. Per això, seguirà parat almenys fins al 31 de juliol. Els aficionats i els esportistes hauran de tenir una mica més de paciència.

Descarrega’t de forma gratuïta els recursos didàctics sobre el coronavirus aquí.

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -