22 setembre 2024
spot_img
22 setembre 2024

Ada Colau respon a les preguntes d’alumnes de secundària sobre els grans temes de ciutat

La alcaldessa de Barcelona rep a redactors escolars per a parlar de qüestions de mobilitat, contaminació, ocupació juvenil o igualtat de gènere en una trobada organitzada pel projecte RED

Alumnes d’una desena de centres de Barcelona van entrevistar el passat dijous a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en una trobada organitzada por la xarxa de revistes escolars que impulsa Junior Report. Els alumnes de secundaria son redactors i redactores que formen part del projecte Revista Escolar Digital (RED) i que al llarg de tot el curs treballen l’actualitat des de les aules.

El Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona va ser l’espai que va acollir la trobada en la qual l’alcaldessa de Barcelona va respondre les preguntes i les inquietuds dels joves sobre els grans temes de ciutat. Durant poc més d’una hora Colau va respondre a les preocupacions dels alumnes sobre ocupació juvenil, contaminació, mobilitat, espai públic, igualtat de gènere, seguretat o diversitat sexoafectiva, entre molts altres temes.

“Barcelona es una ciutat bona per a la joventut perquè és una ciutat oberta, innovadora, que estima la cultura; però també sóc autocrítica i crec que hem de millorar coses perquè la gent jove no hagi de marxar.”, afirmava Colau en relació als problemes d’ocupació juvenil i habitatge a la ciutat.

Per la seva part, els alumnes van expressar la seva satisfacció després de la trobada amb l’alcaldessa de Barcelona. “Ha estat una bona oportunitat per a posar en pràctica tot el que hem après en classe i quina millor manera de fer-ho que entrevistant l’alcaldessa de Barcelona”, van detallar alguns dels redactors, que també van agrair “poder fer les preguntes cara a cara, sense intermediaris”.

Els representants de les revistes escolars Fedac Horta report, Fedac Sant Andreu Report, Lestonnac Bcn Report, Pia Nostra Senyora Report, Pia Santa Anna Report, Prat Educació Report, Projecte Report i Quatre Cantons Report, es van anar intercalant en la bateria de preguntes que van preparar els propis alumnes que, a més, representaven diferents barris de la capital catalana.

https://www.instagram.com/p/CO0ojpeHZZd/?utm_source=ig_web_copy_link

D’aquesta manera, Ada Colau se sumava a la llista d’alcaldes i alcaldesses que han estat entrevistats por les redaccions escolars del projecte RED de diversos punts de la geografia catalana com Lleida, Girona, Mataró, Vic, Premià de Mar, Sant Cugat, Salt o Avinyó, entre altres.

Ada Colau respon a les redaccions escolars
(Ignacio Abós / Junior Report)

Activitats d’entorn del Projecte RED

Les entrevistes als alcaldes i alcaldesses es una de les activitats que s’inclouen en el pla de treball que els alumnes segueixen setmanalment al llarg del curs i que busca fomentar el pensament crític i treballar els diferents gèneres periodístics no sols des de l’aula sinó també des del seu entorn més pròxim.

D’aquesta manera, els alumnes conèixer quina és la realitat del seu entorn,  tant  dins del centre  educatiu  com a  la seva ciutat o barri.

(Edu Bayer / Ajuntament de Barcelona)

Peu_de_pàgina_RED_2021-2022Junior Report impulsa una xarxa de Revistes Escolars Digitals gestionades per alumnes de secundària. Informa’t sobre el projecte aquí.

 

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -