4 juny 2023
spot_img
4 juny 2023
spot_img

Acción Contra el Hambre i Junior Report organitzen un ‘webinar’ per ensenyar les cares darrere una emergència

La iniciativa forma part de la col·laboració entre totes dues organitzacions per sensibilitzar sobre la fam al món

Junior Report i Acción Contra el Hambre (ACH) organitzaran un webinar afreçat a estudiants per explicar la realitat de les persones migrants i refugiades que fugen del seu país per la fam o la violència.

L’objectiu d’aquesta acció és visibilitzar el treball en emergències que duu a terme l’organització i aprofundir sobre aquesta problemàtica. El webinar coincideix, a més, amb l’exposició interactiva i itinerant Els rostres de la fam, promoguda per ACH i que recorrerà les principals ciutats espanyoles.

L’esdeveniment, que porta per títol Darrere una emergència, se celebrarà el 20 d’octubre a les 12:00h a l’Auditori de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna, i es podrà seguir també per streaming al canal de YouTube de Junior Report.

L’esdeveniment comptarà amb la participació de Rafael del Prado Pérez, responsable del projecte Hambre y Conflicto; Elisa Bernal Arrellano, especialista en comunicació d’emergències; Irene Mañero Benítez, especialista en comunicació de Campanyes d’ACH, i el fotògraf Gonzalo Höhr. Durant el webinar, els representants d’ACH explicaran la feina que es fa durant les emergències, els processos que desenvolupen quan es desplega l’equip en el terreny i exposaran la relació entre fam i conflicte.

Alhora, i prenent com a base les fotografies de l’exposició, es repassaran les principals emergiències al món. Per part seva, Gonzalo Höhr explicarà la seva experiència col·laborant en diferents missions per a Acción Contra el Hambre i com es treballa en aquest àmbit des d’un punt de vista gràfic. En aquest sentit, es podran veure diverses fotografies del seu treball a Hondures i Ucraïna.

Conscienciar els joves sobre el problema de la fam

Aquesta iniciativa forma part de l’acord de col·laboració entre Acción Contra el Hambre i Junior Report per donar a conèixer entre els joves la problemàtica de la fam al món i la feina de l’organització, així com animar els estudiants a sumar-se a la campanya Carrera contra el Hambre.

ACH i Junior Report ja van col·laborar l’any passat en l’organització d’un webinar sobre el curtmetratge El Monstre Invisible, amb la presència virtual del seu codirector, Guillermo Fesser. L’esdeveniment va reunir una trentena d’estudiants de primària i secundària de cinc centres educatius de Barcelona per veure el curtmetratge i participar en el posterior col·loqui amb Raquel Rabanal, delegada d’Acción Contra el Hambre, i el mateix Guillermo Fesser.

L’acte va servir per unir l’alumnat de la xarxa de diaris escolars al voltant del tema de la fam i el cinema, en una sessió que també es va poder seguir en streaming a través de les xarxes de Junior Report.

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -