29 maig 2024
spot_img
29 maig 2024

ACER i Junior Report renoven el seu compromís amb l’educació tecnològica

La companyia es manté com a ‘partner’ tecnològic del diari i estarà present als seus materials didàctics

Per Enric Sitjà

ACER i Junior Report tornen a unir-se per apropar la tecnologia educativa i el seu coneixement a les aules. L’empresa i el diari per a joves lectors renoven el seu acord de col·laboració fins al 2024, que inclou la presència de la companyia als materials didàctics del diari, així com el compromís amb el projecte Revista Escolar Digital (RED) i el seu vessant social, les beques RED.

La cooperació entre ACER i Junior Report va començar el 2019 i, des de llavors, la participació de la companyia tecnològica ha permès la creació de tallers i recursos enfocats a difondre una educació mediàtica de qualitat i amb la vista posada en les noves tecnologies.

La ‘classe invertida’, la realitat virtual, les escoles ecològiques… Aquests conceptes, que relacionen íntimament educació i tecnologia, s’han explicat pedagògicament a les generacions més joves gràcies a l’acord entre ACER i Junior Report.

L’aposta per la tecnologia educativa

El director de Junior Report, Francesc Castanyer, explica que, a través de la col·laboració entre ACER i el diari, “donem forma a nous mètodes d’aprenentatge en l’era digital”, materialitzats en la redacció d’articles divulgatius sobre l’actualitat tecnològica i els conceptes bàsics de la informàtica.

També es preparen tallers d’educació mediàtica pensats per donar eines comunicatives a l’alumnat i fomentar l’esperit crític. “Acer for Education concep els seus dispositius i solucions tecnològiques com a eines per a crear projectes de transformació personal i social”, afegeix Castanyer.

A més, la companyia estarà present a la resta dels materials i continguts didàctics del diari, i al projecte Revista Escolar Digital (RED), que promou la creació de periòdics digitals gestionats íntegrament per l’alumnat d’escoles i instituts.

“Estem orgullosos de ser novament partícips actius d’aquest projecte ajudant a impulsar el pensament crític dels més joves”, destaca el director de màrqueting d’Acer for Education, Jaume Pausas.

La companyia reafirma el seu compromís amb el talent jove i continuarà patrocinant el premi RED al millor contingut en llengua estrangera, que enguany ha reconegut la tasca de la revista FEDAC Horta Report pel seu article Why do we have language assistants in FEDAC Horta?

El vessant social del pacte entre Junior Report i ACER es materialitza amb l’apadrinament d’una beca RED, que facilita la incorporació dels centres educatius amb menys recursos a la xarxa de revistes escolars. El curs passat, l’Institut Joan Mercader d’Igualada (Barcelona) va ser el guanyador d’aquesta beca.

ACER, una empresa global

ACER és una de les principals empreses tecnològiques del món i els seus productes, com portàtils i ordinadors de sobretaula, són referents en el sector educatiu. A través de la seva secció Acer for Education treballa activament amb el professorat i l’alumnat per a promoure l’ús racional i crític de la tecnologia.

De fet, és una empresa habitual del Bett Show London, el congrés de referència sobre la tecnologia educativa o EdTech. L’any 2020 i el 2022, Junior Report va assistir a la fira i va detallar quines novetats es presentaven.

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -