30 novembre 2023
spot_img
30 novembre 2023

Alcarràs s’omple de festa

El municipi del Baix Segrià celebra la seva Festa Major d’hivern amb la presència de Carla Simón com a plat fort

Héctor Fajardo i Júlia Bagué

El cap de setmana del 19 al 22 de gener del 2023 es va celebrar a Alcarràs la Festa Major d’hivern, una celebració farcida d’actes per a tots els gustos i per a totes les edats. 

L’acte que va encetar la Festa Major va tenir lloc a la biblioteca del poble Joaquim Montoy, on es va presentar del llibre Alcarràs, basat en la pel·lícula homònima, amb Carla Simón i Arnau Vilaró. El regidor de Cultura i Festes de l’Ajuntament d’Alcarràs, Gerard Companys Pujol, va ser l’encarregat d’entrevistar la directora de la pel·lícula. A l’acte van assistir-hi unes 90 persones, entre les quals hi havia les autoritats locals i alguns actors del llargmetratge. La directora de la biblioteca, Dolors Forcada, va fer entrega a Carla Simón d’uns llibres per al seu fill i va lliurar al coguionista de la pel·lícula, Arnau Vilaró, d’un lot de publicacions.

Tot seguit, es va celebrar la “Festa del porc” al Pavelló Polivalent, on l’associació de Mestresses de Casa d’Alcarràs va repartir els 4.000 entrepans de llonganissa i botifarra negra. Les dones alcarrassines van estar elaborant el tradicional mandongo a l’antic alberg des del dimarts. En total es van repartir 460 quilos de llonganissa i 370 de botifarra.

Ja ben entrat el vespre, Carla Simón va ser l’encarregada de pronunciar el pregó, en què va destacar la importància del món rural i va explicar els seus vincles amb Alcarràs. La cineasta va afirmar que la pel·lícula ha ajudat a posar en valor la pagesia.

El divendres 20 de gener, tot just acabada la missa, es van repartir a l’església desenes de talls de coca beneïda per recordar que en l’època de la pesta es repartia aquest dolç pel poble amb l’esperança de curar la malaltia. Tot seguit, va tenir lloc la benedicció dels animals a la plaça de l’Església.

Un cop finalitzat el penúltim acte del dia, a la mitjanit, es va celebrar la festa jove amb Adrián Muñez, Koers, Porto Bello i DJ Bleizy. El primer que va realitzar l’obertura del mateix acte van ser Koers, un grup de música que es va formar el setembre de 2014 i que va cantar algunes de les seves cançons, entre les quals hi havia el seu últim single titulat El teu amor. Un cop acabat el grup, va ser el torn de Porto Bello, conjunt format el 2017. El tercer en aparèixer a escena va ser Adrián Muñez, que va presentar el seu primer disc Eclipse i va destacar que les seves arrels són alcarrassines. L’encarregat de tancar la nit va ser DJ Bleizy.

L’endemà va ser el torn de l’esport. Dissabte es va disputar el partit de futbol entre l’Alcarràs F.C. A i el CF Tremp A al camp de futbol municipal El Xoperal, on l’equip local va guanyar 3-1. Les pubilles i hereus van ser els encarregats de fer el xut d’honor.

Diumenge, després del recorregut de caça i d’un espectacle infantil, va haver-hi una ballada de sardanes a càrrec de la cobla Bellpuig i la col·laboració del grup sardanista 50 i més. Un cop acabat, el públic va poder gaudir d’un vermut popular. A la nit, els veïns i veïnes van poder gaudir del tradicional castell de focs a la plaça de l’Església.

La retransmissió en directe dels Premis Gaudí va cloure el programa d’actes. Desenes de persones es van aplegar a Lo Casino per veure la gala, en una nit en què Alcarràs va aconseguir 5 premis que inclouen els tres més importants del palmarès: millor pel·lícula, direcció i guió original.

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -