25 maig 2024
spot_img
25 maig 2024

Alumnes de LCI Barcelona participen al projecte ‘ÒH!PERA’ del Gran Teatre del Liceu

Els estudiants de disseny han col·laborat a la micro-òpera titulada ‘Filles del món’

Per Judith Vives

Alumnes de l’escola de disseny LCI Barcelona han participat al projecte “ÒH!PERA. Microòperes de nova creació”. Es tracta d’un projecte innovador impulsat pel Liceu i el Disseny Hub Barcelona, on es dissenyen quatre microòperes de petit format per ser presentades en una mateixa vetllada.

Equips creatius joves, seleccionats en col·laboració amb quatre escoles de disseny de Barcelona, entre les quals hi ha LCI Barcelona, han treballat durant més d’un any en el disseny d’aquestes òperes d’aproximadament 30 minuts de durada.

En concret, els estudiants de LCI han participat a l’obra titulada Filles del món. Aquesta òpera curta narra la història d’una dona gran que, al final de la seva vida, reflexiona al costat del seu robot cuidadora sobre la seva existència mentre la ciutat desapareix sota el nivell del mar. Amb aquest tema, s’aborda una temàtica contemporània i es vol oferir una perspectiva fresca i actual al gènere operístic.

Aprenentatge a través de la pràctica

Aquesta col·laboració entre el Gran Teatre del Liceu, l’Ajuntament de Barcelona, el Disseny Hub Barcelona i les escoles de disseny de la ciutat tenen com a objectiu fomentar l’aprenentatge a través de la pràctica i oferir una oportunitat única als creadors futurs. Aquesta vegada, el mentor del projecte ha estat el reconegut director d’escena Àlex Ollé.

Pels estudiants de LCI Barcelona, aquesta participació representa tant un gran honor com una enorme responsabilitat. Durant aquests mesos de treball, han tingut l’oportunitat de submergir-se en el procés de creació, desenvolupament i execució d’una òpera, i han col·laborat estretament amb professionals de diversos camps artístics. Han treballat amb llibretistes, directors d’escena, actors, músics, il·luminadors, maquilladors, entre d’altres, obtenint una perspectiva privilegiada del sector operístic.

A més, aquest projecte ha permès als estudiants del centre implementar una metodologia de treball basada en la interdisciplinarietat i la multidisciplinarietat, dos enfocaments àmpliament debatuts en l’àmbit del disseny i les indústries creatives actualment.

Els alumnes involucrats en aquesta col·laboració són Carla Cámara Rodríguez i Olivia García Roca, del Grau en Disseny de Moda; Itzal Llorens Vergés i Laura Valentina Pulido, del Màster Oficial en Disseny d’Interiors Experiencial; i Aleix Lluch i Candela Rivera Villavicencio, del Grau en Disseny Gràfic.

L’equip coordinador del projecte ha estat format per Pedro Coelho, responsable de l’àrea d’Interiors, i Cindy Rojas. Així mateix, les tutores del projecte són Paula González Infante, encarregada de l’escenografia, i Nina Pawlowsky, responsable del vestidor.

La mezzosoprano Anna Tobella ha interpretat el paper principal, mentre que la soprano Alba Valdivieso també forma part del repartiment.

Des de LCI Barcelona es mostren molt satisfets de formar part d’aquest projecte i agraeixen al Liceu per aquesta oportunitat invaluable. La participació dels estudiants a ÒH!PERA reafirma el compromís de l’escola amb l’excel·lència acadèmica i la promoció de la innovació en el disseny.

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -