22 juliol 2024
spot_img
22 juliol 2024

‘Del revés 2’: aprendre sobre les nostres emocions

La nova pel·lícula de Pixar s’endinsa en l’adolescència de la Riley, que acaba de fer 13 anys, i en els complexos processos emocionals d’aquesta etapa

Aquest cap de setmana arriba a les sales de cinema nova pel·lícula de Pixar. Es tracta de Del Revés 2 (Inside Out, en anglès), la seqüela del llargmetratge de Pixar que va guanyar el Oscar a millor pel·lícula d'animació el 2015. 

A la primera pel·lícula vam conèixer a Riley, una nena d'11 anys, i les seves cinc emocions principals (alegria, tristesa, por, ira i dàstic), que viuen dins de la seva ment i la guien a través de la seva vida diària. En aquest segon lliurament, coneixem les noves emocions de la nostra protagonista: enveja, avorriment, vergonya i ansietat.

Riley comença a experimentar aquestes noves emocions perquè acaba de complir 13 anys, és a dir, acaba d'entrar a la adolescència.

L'adolescència és una etapa fonamental de la vida que comporta complexos processos emocionals. Els adolescents comencen a explorar i formar la seva identitat, un procés que pot ser confús però és fonamental per al seu desenvolupament com a persones. En aquesta etapa, els joves també busquen més independència dels seus pares, el que pot portar a conflictes i malentesos, i sol ser un moment clau en què busquen noves amistats.

La pel·lícula de Pixar segueix la història de Riley en aquesta nova etapa de la seva vida i reflecteix com, a mesura que els adolescents maduren, les emocions es tornen més complexes.

Parlar de les nostres emocions

Les dues pel·lícules de Del Revés són un exemple excel·lent de com els llargmetratges d'animació també poden abordar temes complexos com les emocions i la salut mental d'una manera accessible i entretinguda per a públics de totes les edats, tant nens com adults.

Les dues pel·lícules personifiquen les emocions d'una manera que facilita la comprensió de conceptes abstractes. Veure com són els personatges d’Alegria, Tristesa, Por, Ira, Fàstic, Enveja o Avorriment en la ficció ens pot ajudar a entendre millor les nostres pròpies emocions i com aquestes interactuen entre si.

Un dels missatges claus de la història de Riley és que totes les emocions són vàlides i necessàries. Hi ha vegades que ens sentirem feliços, tristos, espantats, enfadats, fastiguejats o avorrits, i cadascuna d'aquestes emocions juga un paper crucial a la nostra vida i benestar.

Els llargmetratges de Pixar també il·lustren com les nostres emocions evolucionen i es tornen més complexes amb el temps, especialment durant períodes de canvi. A Del Revés 2, el personatge de Riley experimenta noves emocions perquè ha entrat a l'etapa de l’adolescència. Aquests canvis són una part natural del creixement i la maduresa emocional.

Pixar, estudi d'animació

L’Estudi d'animació Pixar és un estudi d'animació nord-americà que s'especialitza en la creació de pel·lícules animades per ordinador. Fundat el 1986, Pixar ha estat pioner a l'animació digital i és conegut pels seus avenços tecnològics en aquest àmbit. 

Una de les seves principals innovacions va ser la creació de RenderMan, i programari de renderització utilitzat tant per Pixar com per altres estudis d'animació i efectes visuals per generar imatges d'alta qualitat. Amb aquest programa informàtic, els personatges animats i els seus moviments tenen un caràcter molt realista.

El primer èxit cinematogràfic de Pixar va ser el llargmetratge Toy Story (1995), la primera pel·lícula comercial plenament realitzada per ordinador en 3D de la història. La seva estrena va ser tota una fita i va marcar un abans i un després a la història de l'animació

Des de llavors, l'estudi d'animació ha creat pel·lícules tan memorables com Buscant en Nemo (2003), Els Increïbles (2004), Up (2009) el Coco (2017).

El 2006, Disney va adquirir Pixar per 7,4 mil milions de dòlars en accions. Steve Jobs, cofundador d'Apple i principal accionista de Pixar, es va convertir en el major accionista individual de Disney després de la compra i es va unir a la junta directiva. Avui dia, la Unió Disney-Pixar és considerada una de les més destacades en la indústria de l'animació.

Treballa l'actualitat a l'aula

Aquest article inclou materials didàctics exclusius per a subscriptors. Descobreix l’activitat que et proposem avui!

Restricted Content
To view this protected content, enter the password below:Encara no estàs subscrit a Junior Report?

Subscriu-te

Si tu o el teu centre esteu subscrits,
introdueix el perfil de xarxes socials o el teu usuari

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -