29 maig 2024
spot_img
29 maig 2024

Aquests són els nous talents de la pintura

Can Framis exposa les obres finalistes del Premi Pintura 2019 que atorga la Fundació Vila Casas

Per Judith Vives

Ets dels que pensen que la pintura és una art del passat? Doncs fes una volta per la nova exposició de la Fundació Vila Casas i veuràs que encara té molt de futur.

Al museu Can Framis exposen la peça guanyadora i les finalistes del Premi Pintura 2019, i totes aquestes obres demostren que hi ha nous talents centrats en aquesta pràctica artística. Ho demostra l’artista guanyador del premi d’aquest any, Jordi Martoranno, i la seva sorprenent peça titulada Y-zone.

La Fundació Vila Casas organitza cada any, de forma rotativa, un premi de pintura, fotografia i escultura, convocat cada un d’ells pels diferents museus de la fundació. I és que cadascuna de les seus està especialitzada en una disciplina diferent: Pintura a Can Framis, escultura a Can Mario de Palafrugell i fotografia al Palau Solterra de Torroella.

L’objectiu d’aquests premis és promocionar i difondre l’obra d’artistes contemporanis, alhora que amplien el fons de la col·lecció.

En l’edició del Premi de Pintura 2019, convocat per Can Framis, el guanyador ha estat l’artista Jordi Martoranno, natural de Girona. La seva obra Y-zone presenta un gran llenç pintat d’un color groc intens i amb unes línies centrals i minimalistes.

Malgrat la seva aparent simplicitat, l’artista ha realitzat aquesta obra a partir d’una complexa tècnica que ha consistit en crear una gruixuda capa de pintura, sobre la qual sorgeixen les línies a manera de símbol. L’ús del color groc també aporta un simbolisme especial, ja que està relacionat amb el misticisme i la puresa.

Amb aquesta obra, Martoranno ha guanyat un premi dotat amb 12.000 euros i la possibilitat de realitzar una exposició monogràfica a Can Framis l’any 2020. A més, aquesta peça passarà a formar part del fons de la col·lecció Vila Casas.

En aquesta edició, s’han presentat 371 obres, de les quals finalment se n’han seleccionat 27, que pots veure ara en l’exposició de Can Framis.

A la mostra podràs observar la gran quantitat d’estils i formats que es poden trobar a la pintura contemporània. Així, trobaràs peces abstractes al costat de quadres més figuratius, cosa que et pot donar una idea dels diferents camins que segueix l’art contemporani.

Totes les obres que participen en el premi són inèdites i realitzades per artistes que han nascut a Catalunya o que treballen aquí de forma habitual.

I coincidint amb l’exposició del Premi de Pintura 2019, a Can Framis també pots visitar la mostra Living Matter de Paul Daly, l’artista que l’any passat va guanyar el Premi d’Escultura amb la seva obra Rambla (Senescència). A més, en els Espais Volart encara s’exposen les obres de Lídia Masllorens, que va ser una de les guanyadores del Premi de Pintura 2013.

Informació elaborada en col·laboració amb Fundació Vila Casas

 

 

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -