22 juliol 2024
spot_img
22 juliol 2024

Cinc aplicacions per connectar amb els amics des de casa

Aquests dies de confinament, les noves tecnologies t’ajuden a mantenir el contacte amb els amics i familiars sense sortir de casa

Arran de l’expansió del coronavirus SARS-CoV-2 arreu del món, molts països han adoptat el confinament com a mesura de prevenció de la malaltia.

El nou coronavirus s’encomana molt. Per això, tant si ens hem encomanat com si no, quedar-se a casa és la millor manera de tallar la cadena de contagis i frenar l’expansió de la malaltia.

El confinament es pot fer llarg i avorrit, però no això no vol dir que no puguis veure els amics i familiars. Et presentem algunes aplicacions que permeten fer videotrucades, trucades en grup i fins i tot jugar amb els amics mentre xerreu.

 

Skype

Skype és segurament l’aplicació de videotrucades més coneguda i està disponible per a ordinadors iOS i Android. Aquesta aplicació permet xatejar, fer trucades de veu o videotrucades.

Amb Skype també pots trucar o xatejar amb més d’un amic, compartir la imatge de la teva pantalla i fins i tot posar subtítols en directe en una trucada o videotrucada. També permet enregistrar les teves trucades.

L’aplicació és gratuïta i només cal registrar-s’hi i crear un usuari per poder trucar a qui vulguis.

 

Google Hangouts

Google Hangouts és una de les aplicacions de GSuite, la plataforma de Google per treballar a distància. Aquesta aplicació de xat i videotrucades era utilitzada sobretot per empreses per fer reunions, però també es pot fer servir per trucar a amics o membres de la família.

L’única cosa que necessites és tenir un compte Gmail, el servei de correu electrònic de Google. L’aplicació també està disponible per a ordinadors, iOS i Android.

Amb Google Hangouts es pot fer una videotrucada amb fins a 10 persones. L’aplicació és de franc i funciona des del 2013.

 

Jitsi Meet

Disponible per a iOS i Android, Jitsi Meet és una aplicació de videotrucades que inicialment va ser pensada per a conferències de treball, però també es pot fer servir per connectar amb amics i familiars. Permet fer trucades amb més de 10 persones alhora.

Un dels principals avantatges de Jitsi Meet és la privacitat: no cal registrar cap usuari i, a més a més, pots accedir a l’aplicació per internet sense necessitat de descarregar-ne el programa.

D’altra banda, Jitsi Meet és un programa de programari lliure, per la qual cosa els informàtics més experts podran fer-hi les modificacions que vulguin. Les converses estan encriptades per ser més segures.

 

Houseparty

Aquesta nova aplicació s’ha fet molt popular durant el confinament, perquè a més de les trucades en grup també inclou jocs per jugar-hi en línia amb els amics: Pictionary, Qui és Qui, Trivial…

Houseparty està disponible per a iOS, Android i també en Chrome per a ordinadors o tauletes. L’aplicació mostra una notificació cada cop que algun dels nostres amics ha entrat a la plataforma. S’hi poden fer videotrucades de fins a 8 persones.

Un dels problemes és que l’aplicació sol·licita una gran quantitat d’informació personal per registrar-s’hi i accés als nostres contactes de Facebook (aquests passos es poden saltar). A més, només està disponible en anglès.

 

Bunch Multiplayer

Bunch Multiplayer és una aplicació que combina les videotrucades en grup amb els jocs en línia. La idea és poder connectar-te amb els amics i familiars mitjançant trucades de vídeo i incorporar jocs a la conversa.

L’aplicació inclou jocs de dibuix, un trivial de coneixements, curses a Mart… També permet importar alguns jocs externs per combinar-los amb l’opció de videotrucada i veure els amics mentre hi jugues.

Igual que Houseparty, permet fer videotrucades de fins a 8 persones i només està disponible en anglès.

Descarrega’t de forma gratuïta els recursos didàctics sobre el coronavirus aquí.

 

 

 

 

 

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -