13 juny 2024
spot_img
13 juny 2024

Com aprendre idiomes amb l’ajuda de la IA?

T’expliquem els beneficis, consells i eines per treure partit a aquesta tecnologia

L’ús de la intel·ligència artificial (IA) a l’educació creix dia a dia, i l’aprenentatge d’idiomes és una de les àrees que es pot beneficiar d’aquesta tecnologia.

Tot i això, no tothom té clar que la dels idiomes és una de les àrees en què la IA probablement tindrà el major impacte en els propers anys. Cobrint una part cada vegada més gran del mercat educatiu global, la tecnologia d’IA beneficia significativament els estudiants que intenten aprendre un nou idioma o fins i tot de millora el seu.

Et preguntes com funcionen les eines basades en IA per aprendre idiomes? Utilitzen algoritmes d’aprenentatge automàtic per analitzar el rendiment de l’estudiant i proporcionar retroalimentació en conseqüència. Els professors també poden fer-los servir per perfeccionar el seu enfocament d’acord amb les necessitats de l’estudiant.

Tot i que això pot semblar una revolució completa en l’educació, l’ús de la IA segueix una tendència de personalització en l’aprenentatge que ha guanyat cada cop més popularitat en els darrers anys. De fet, hi ha una consciència creixent de les circumstàncies específiques que influeixen en el procés d’aprenentatge i com varien segons l’estudiant.

Quins són els beneficis de l’aprenentatge d’idiomes basat en la IA?

L’aprenentatge d’idiomes impulsat per la IA té molts beneficis, des d’aplicacions pràctiques fins a implicacions ètiques.

Els educadors saben que l’aprenentatge de llengües té quatre àrees d’enfocament: parla, escriptura, escolta i lectura. Dominar totes aquestes és essencial per comprendre un idioma. No obstant això, pel fet que les habilitats connectades a l’aprenentatge d’idiomes són tan diverses, la majoria dels estudiants necessiten seguir un enfocament individualitzat.

Les eines d’aprenentatge basades en IA són transformadores quan es tracta de personalitzar l’experiència d’aprenentatge, ja que recopilen dades sobre l’estudiant per identificar-ne les àrees de millora subjectives. La personalització no és només valuosa per accelerar el procés d’aprenentatge d’idiomes i millorar-ne l’eficàcia, sinó que també garanteix un accés equitatiu a l’educació.

De fet, un dels molts avantatges de l’aprenentatge individualitzat és obrir l’educació a tots els estudiants, independentment de les seves habilitats i dificultats específiques.

Consells per introduir la IA a l’aprenentatge tradicional d’idiomes

La IA no està avançada fins al punt de poder substituir els educadors, però és una eina de suport vàlida a l’aprenentatge d’idiomes. La millor solució per introduir la IA a l’aula és fer-la servir com una eina complementària a l’ensenyament tradicional.

A l’aula, l’aprenentatge d’idiomes impulsat per la IA pot ajudar els educadors a dissenyar tasques adaptades a cada estudiant per reforçar els temes discutits durant la classe i proporcionar una retroalimentació estructurada sobre metes i habilitats individuals.

A més, els estudiants poden utilitzar plataformes d’aprenentatge d’idiomes fora de l’escola per practicar quan els professors no estan disponibles.

Les millors eines i aplicacions d’IA per aprendre idiomes

Ara que hem cobert tots els avantatges d’introduir l’aprenentatge d’idiomes impulsat per la IA a l’aula, repassem algunes eines i aplicacions útils.

Duolingo
El més popular entre els chatbots d’aprenentatge didiomes, Duolingo utilitza un algorisme que pot percebre el context de la conversa amb l’usuari, adaptant cada resposta de manera única.

Amb Duolingo, els usuaris poden conversar en més de 23 idiomes, convertint-lo en una de les aplicacions més utilitzades per aprendre un nou idioma.

Rosetta Stone
Similar a Duolingo, aquesta aplicació abasta més de 25 idiomes i es pot utilitzar a qualsevol dispositiu en línia i sense connexió. Gràcies a la realitat augmentada i les seves funcions de traducció, Rosetta Stone pot ensenyar els usuaris en temps real.

Memrise
Aquesta aplicació és un chatbot, però també té algunes característiques participatives que ajuden a fer que l’aprenentatge d’idiomes sigui més divertit. Els usuaris poden carregar el propi contingut, com ara una imatge d’un objecte, i l’aplicació podrà proporcionar el seu nom a l’idioma desitjat. D’aquesta manera, els usuaris poden participar a l’evolució generativa de la plataforma mentre perfeccionen les seves habilitats lingüístiques.

Babbel
És una de les poques aplicacions d’aprenentatge d’idiomes que utilitzen tecnologia de reconeixement de veu per ajudar els usuaris a treballar en les seves habilitats de parla amb especial atenció al llenguatge de la vida real. Els usuaris poden beneficiar-se de lliçons elaborades per experts en idiomes i narrades per parlants nadius, així com participar en diàlegs interactius.

Descobreix més sobre Acer For Education aquí

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -