16 abril 2024
spot_img
16 abril 2024

Com combatre el masclisme des de les aules

Les escoles podran treballar un nou Tema A fons sobre la Igualtat de Gènere per promoure la igualtat entre homes i dones

Cada dia, milers de dones de tot el món pateixen desigualtat i discriminació. En el seu dia a dia s’enfronten a situacions de violència i a un tracte desigual en diferents espais, com l’entorn domèstic, el laboral o l’àmbit sanitari. Tot això, només pel fet de ser dones. 

Posar fi a la desigualtat de gènere ha de ser un objectiu fonamental si volem aconseguir una societat més justa per a totes les persones. 

Junior Report continua apostant pels grans temes d’actualitat, explicats de manera didàctica i en profunditat. A més de la proposta diària de La Notícia del Dia, aquest mes llança un nou Tema A fons centrat en la Igualtat de Gènere.

Els i les joves aprendran a diferenciar conceptes clau com masclisme o feminisme, entendran què és la violència de gènere, debatran sobre la bretxa salarial o la sexualització de la dona en la pantalla, i comprendran els problemes als quals s’enfronten milions de dones per accedir a una bona salut menstrual

Tot aquest contingut es complementa amb activitats didàctiques que serveixen per aprofundir en el tema en qüestió. Aquestes activitats estan pensades per treballar a l’aula en sessions de 4 a 6 hores

Així mateix, l’alumnat crearà contingut en format text, podcast o vídeo i el publicarà a la revista digital RED Report amb l’assessorament de periodistes professionals.

Què és ‘A fons’?

El diari per a joves Junior Report llança els Temes A fons, un projecte informatiu que té com a objectiu explicar els grans temes d’actualitat en profunditat i amb un enfocament didàctic.

Cada mes, l’equip de periodistes de Junior Report elabora una sèrie d’articles centrats en un tema d’actualitat que es treballa des de diferents perspectives: gènere, canvi climàtic, salut mental, literatura…

Aquest contingut es complementa amb una sèrie d’activitats elaborades per un equip de pedagogs. Les activitats es poden treballar a l’aula en sessions de 4 a 6 hores, fomentant el debat i la reflexió entre l’alumnat sobre diferents qüestions d’interès global.

L’alumnat comptarà amb l’assessorament de periodistes professionals de l’equip de Junior Report. Així mateix, els estudiants crearan contingut periodístic en format text, podcast o vídeo, que es publicarà a la revista digital RED Report. 

El projecte va aterrar al febrer amb un primer Tema A fons dedicat a l’Educació Sexual i ara presenta un segon tema centrat en la Igualtat de Gènere.

Treballa aquest tema A FONS a l’aula

Aquest article forma part d’una seqüència didàctica amb activitats i tutorització periodística.

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -