22 juliol 2024
spot_img
22 juliol 2024

Concentració de talent jove a la LCI Final Project Week 2024 a Barcelona

L’esdeveniment reuneix joves talents d’especialitats com moda, animació i videojocs, disseny gràfic, disseny d’interiors i fotografia

Barcelona es converteix aquesta setmana en l’epicentre de la creativitat i la innovació amb la celebració de la LCI Barcelona Final Project Week 2024. Aquest esdeveniment reuneix joves talents de diverses especialitats, incloent moda, animació i videojocs, disseny gràfic, disseny d’interiors i fotografia. Durant tota la setmana, els estudiants presentaran els seus projectes finals, mostrant les últimes tendències en els seus respectius camps i oferint una visió del futur de les arts visuals i el disseny.

Les exposicions es duran a terme al nou campus de LCI Barcelona, ubicat al districte 22@. Aquest campus, l’obertura completa del qual està prevista per a l’inici del curs 2024/2025, representa una inversió de 35 milions d’euros. S’espera que aquesta nova infraestructura consolidi Barcelona com un hub global de disseny i arts visuals. A més, es preveu un retorn econòmic significatiu per a la ciutat, estimat en més de 41 milions d’euros en els pròxims cinc anys, procedents només d’estudiants internacionals.

LCI Barcelona, escola reconeguda per la seva excel·lència en disseny i arts visuals, ha organitzat una sèrie d’esdeveniments al llarg de la setmana perquè els estudiants puguin mostrar les seves creacions. Aquests esdeveniments no només permetran als estudiants exhibir les seves habilitats, sinó que també proporcionaran una plataforma perquè els professionals del sector puguin observar i avaluar les noves tendències i enfocaments creatius.

Les activitats han començat amb la presentació dels projectes finals d’Animació i Videojocs a la Sala Phenomena. Aquesta sessió destaca treballs com el curtmetratge d’animació “Peceidas”, un projecte de gènere fantàstic que combina tècniques d’animació 2D tradicional i cutout. “Peceides” és una mostra del talent i l’habilitat dels estudiants en l’àmbit de l’animació. Pel que fa als videojocs, es presenta “RedDrop”, un joc de ritme amb un distintiu estil pixel art. Aquest joc, desenvolupat per estudiants, reflecteix la innovació i la creativitat en el camp del disseny de videojocs, capturant l’atenció tant de jugadors com de crítics.

El nou campus acull també la Final Project Exhibition, una exposició que reunirà els projectes finals d’estudiants de totes les àrees d’estudi, proporcionant una visió integral del treball realitzat a l’escola. 

Desfilada de col·leccions

Un dels esdeveniments més esperats de la setmana és la desfilada de col·leccions dels estudiants de Disseny de Moda, que tindrà lloc el dimecres 26 a les 19:00. Aquesta desfilada, dirigida a professionals del sector, es repetirà el dijous 27 a les 16:30 per a familiars i amics. Ambdues sessions es realitzaran en el nou campus, que ja es va utilitzar l’any passat per a aquest esdeveniment, encara que en aquesta ocasió amb un notable avanç en les obres de les instal·lacions.

La desfilada d’enguany té com a tema central “KALEIDOSCOPE NOMAD – The beautiful image of nomadic observation”. Aquesta temàtica celebra l’observació en moviment com un estat mental i de descobriment. Les peces presentades reflectiran múltiples paisatges i subratllaran la moda com un vehicle per a la imaginació i l’expansió de les persones. A través d’aquest enfocament, els organitzadors busquen destacar la importància de la roba com un llenguatge que pot abordar el desconegut i facilitar les relacions socials.

El tema “KALEIDOSCOPE NOMAD” és particularment rellevant en el context actual, on la mobilitat i l’observació constant són característiques essencials de la vida moderna. La col·lecció explorarà com la moda pot servir com una forma de comunicació i expressió personal, permetent a les persones connectar-se i comprendre millor el món que els envolta. Els dissenys mostraran una barreja d’influències culturals i estilístiques, reflectint la diversitat i la riquesa de les experiències humanes.

Presentacions i exposicions

A més de la desfilada de moda, la Final Project Week inclourà presentacions i exposicions en altres àrees clau del disseny i les arts visuals. Els estudiants de disseny gràfic, per exemple, mostraran els seus projectes que abasten des de la identitat corporativa i el disseny de marca fins al disseny editorial i multimèdia. Aquests projectes demostraran com el disseny gràfic pot influir i millorar la comunicació visual en diversos contextos.

En el camp del disseny d’interiors, els estudiants presentaran projectes que exploren noves formes de crear espais funcionals i estèticament agradables. Aquests projectes inclouran dissenys innovadors per a habitatges, espais comercials i públics, mostrant com el disseny d’ interiors pot millorar la qualitat de vida i l’ experiència dels usuaris.

La fotografia també tindrà un lloc destacat a la Final Project Week, amb exposicions que mostraran el treball dels estudiants en diversos gèneres fotogràfics. Des de la fotografia documental i de moda fins a la fotografia artística i conceptual, els projectes presentats destacaran l’habilitat dels estudiants per capturar i comunicar històries a través d’ imatges.

La LCI Final Project Week 2024 és tota una finestra al futur del disseny i les arts visuals, una plataforma perquè els joves creatius de Barcelona mostrin el seu talent i innovació. Els esdeveniments de la setmana permetran als estudiants exhibir les seves habilitats i els donaran una oportunitat perquè els professionals del sector descobreixin noves tendències i enfocaments creatius. Amb el seu nou campus al districte 22@, LCI Barcelona continua consolidant-se com un referent en el món del disseny i les arts visuals, atraient talent i creativitat de tot el món.

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -