Costa Rica: naturalesa i “pura vida”  

A Costa Rica hi habiten una gran varietat de plantes i espècies animals, com el peresós. (iStock)

Científics de tot el món viatgen cada any a Costa Rica per estudiar la biodiversitat del país

El petit tros de terra que uneix Amèrica del Nord i Amèrica del Sud es divideix en cinc països: Guatemala, Hondures, Nicaragua, Costa Rica i Panamà.

Són països de clima tropical, amb una naturalesa selvàtica i platges salvatges a banda i banda del territori, entre l’oceà Atlàntic i Pacífic. No obstant això, entre totes aquestes regions destaca Costa Rica, coneguda per ser una de les reserves naturals millor conservades del planeta.

A Costa Rica es concentra el 5% de la biodiversitat mundial, la qual cosa significa que el 5% de totes les espècies vegetals i animals es troben en aquest país. Això és moltíssim, tenint en compte que el territori de Costa Rica representa menys del 1% del planeta.

Científics i investigadors de tot el món es desplacen cada any fins a allí per estudiar la rica biodiversitat de plantes i animals autòctons.

Un país ple de “pura vida”

Conscients de la riquesa del seu patrimoni natural, les autoritats de Costa Rica han desenvolupat un turisme sostenible i respectuós amb el medi ambient.

D’aquesta manera, els turistes i visitants poden gaudir de la naturalesa sense posar en perill l’ecosistema. El turisme aporta beneficis econòmics a les comunitats locals, al mateix temps que es preserven els recursos naturals.

Seguint la línia de les seves polítiques ecologistes, el 90% de l’electricitat que es consumeix procedeix de fonts d’energia renovable, el govern vol reduir al màxim les emissions de gasos d’efecte hivernacle, s’han plantat milions d’arbres i s’han creat noves reserves naturals i àrees protegides.

Els costa-riquenys utilitzen sovint l’expressió “pura vida” com a salutació o per dir que tot va bé. No obstant això, la frase s’ha convertit en una filosofia de vida i Costa Rica és el màxim exponent d’aquesta actitud vital i positiva amb la vida.

Naturalesa per tots costats

El govern de Costa Rica va presentar al 2016 l’Atles de la Biodiversitat de Costa Rica (CRBio), una base de dades que recull totes les espècies vegetals i animals que s’han trobat fins ara.

L’Atles de la Biodiversitat es va fer amb la col·laboració de més de 160 organitzacions internacionals dedicades a l’estudi de la biodiversitat. Consultant-ho podràs saber en quines zones de Costa Rica viu la granota vermella verinosa, el quetzal o el mico congo.

Costarican celebrity 🐸 #redeyedleaffrog #ranaverdedeojosrojos

A post shared by | / / // 🦖🦕 (@ivanceteelsanto) on

Recentment, Google ha traslladat a Costa Rica diversos dels seus aparells d’enregistrament i geolocalització, per fer retrats en 360º dels llocs més icònics del país.

En total s’han pres 76 imatges panoràmiques de platges, illes, museus i ciutats, amb les quals es pot visitar alguns dels llocs més populars de Costa Rica. Com l’Illa del Coco, que va ser un amagatall per a pirates i ara és un paisatge protegit ple de plantes i animals exòtics.

Per conservar aquest paradís, el govern costa- riqueny ha prohibit la pesca i no existeixen hotels ni hostals a la illa, ni tampoc restaurants o llocs per menjar.

Es pot gaudir de les platges verges, fer excursions per la selva i banyar-se a les cascades. Fent busseig i snorkel poden veure’s peixos de colors, taurons, mantes, dofins, tortugues…

Informa’t de tot a Junior Report | Castellà | Català | English

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here