29 maig 2024
spot_img
29 maig 2024

El creador dels mil mons fantàstics

L’escriptor estatunidenc George R. R. Martin és l’autor de la saga medieval en què s’inspira la sèrie ‘Joc de Trons’

A George R. R. Martin (20 de setembre de 1948, Nova Jersey) sempre li ha agradat la literatura de fantasia, però mai havia imaginat que les seves novel·les es convertirien en una de les sèries més populars del segle.

L’escriptor estatunidenc s’ha convertit en un referent de la literatura fantàstica gràcies a la saga Cançó de gel i de foc, en la qual s’inspira la sèrie Joc de Trons que justament aquesta setmana ha emès el seu últim capítol.

 

Esperit d’escriptor des de petit

Quan era petit, Martin venia històries de monstres a altres nens del barri a canvi d’algunes monedes, segons s’explica a la seva pàgina oficial. Durant l’adolescència va descobrir els fanzins, revistes dedicades al món del còmic, i amb 21 anys va publicar el seu primer relat: The Hero (1971).

Martin va estudiar la carrera de periodisme a la Universitat de Northwestern, als afores de Chicago. Al principi de la seva carrera va fer de professor de periodisme i literatura. No obstant això, aviat abandonaria la docència per dedicar-se a escriure a temps complet.

La primera novel·la que va publicar es va titular Dying of the Light i va ser nominada al British Fantasy Award el 1979. La novel·la està ambientada en l’univers fictici d’“Els mil mons”, igual que altres llibres de l’autor com Sandkings (1979), The Way of Cross and Dragon (1979) i la novel·la A Song for Lya (1974).

 

De la paraula a la pantalla

Les obres de George R. R. Martin són un èxit de vendes avui dia, però els inicis no van ser senzills. A la fi dels 70 i principis dels 80, l’autor organitzava festes amb l’objectiu de vendre algun dels seus llibres als convidats.

Fins que, durant la dècada de 1990, va arribar l’obra que li canviaria la vida. El primer lliurament de la saga Cançó de gel i de foc va ser el llibre Joc de trons, publicat el 1996. Van seguir-lo quatre títols més: Xoc de reis (1999), Tempesta d’espases (2000), Festí de corbs (2005) i Dansa amb dracs (2011).

Aquest últim volum (el cinquè de les set novel·les previstes) va guanyar el Premi Locus 2012, un dels premis més prestigiosos de novel·la fantàstica.

 

Fenomen fan

L’enorme èxit de la sèrie ha fet créixer el nombre de fans dels llibres de Martin. Tant és així, que l’autor se sent cada dia més pressionat pel públic, lectors i seguidors de la sèrie per acabar la saga que va començar als anys 90.

Vents d’hivern i Somni d’estiu són les dues últimes novel·les pendents de publicar i que, segons l’autor, encara no ha escrit. Fa pocs dies desmentia a través d’un article publicat al seu blog els rumors que corrien per internet sobre un possible acord amb els productors de la sèrie per endarrerir la publicació dels dos volums.

De moment, els fans hauran d’acontentar-se amb llegir alguns capítols de Vents d’hivern que Martin ha publicat al seu blog per tal de sadollar la curiositat dels seus seguidors.

https://www.instagram.com/p/Bn9EHh-AvTJ/?utm_source=ig_embed

Informa’t de tot a Junior Report Castellà | Català | English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -