2 desembre 2022
spot_img
2 desembre 2022
spot_img

De gran, astronauta

La jove de 16 anys Alyssa Carson es prepara amb la NASA per ser astronauta i anar a Mart

Existeixen moltes dones que lluiten per desenvolupar la seva carrera professional i aconseguir igualtat d’oportunitats. No són tan famoses com les models o actrius, però són aquí i només hem de buscar-les.

Malgrat tots els obstacles per accedir i progressar al camp de la ciència, cada vegada hi ha més noies que volen dedicar la seva vida a aquest món apassionant.

Avui parlem d’una figura molt jove però que ja ha arribat molt lluny: la futura astronauta Alyssa Carson.

Qui és Alyssa Carson? 

L’Alyssa és de Hammond, un petit poble de l’estat de Louisiana (Estats Units). Va néixer el 10 de març de 2001 i té 16 anys.

Potser encara no és major d’edat, però des de petita sabia que algun dia seria astronauta. Per això, quan tenia 7 anys va contactar amb la NASA, l’agència espacial més important del món.

A dia d’avui, l’Alyssa ja ha completat tots els cursos de la NASA i segueix preparant-se per ser astronauta. El seu objectiu és ser el primer ésser humà a arribar a Mart, en una missió prevista per 2033 que ja compta amb tot el suport de la NASA i el govern d’EUA.

La importància del suport familiar

En aquest procés de formació com astronauta, el suport i motivació de la seva família han estat molt importants.

El seu pare la va apuntar al Campus Espacial d’Estats Units l’any 2008, quan només tenia set anys. Aquest campus d’estiu va ser una oportunitat única per l’Alyssa, perquè va ser on va descobrir la seva passió per l’espai. També ha visitat altres campus espacials a Canadà i Turquia.

La seva determinació per ser astronauta és digna d’admiració, encara que cal reconèixer que el suport familiar, emocional i econòmic que ha rebut també han estat molt importants per aconseguir els seus somnis.

Un llarg recorregut en pocs anys

El 2013, l’Alyssa es va convertir en la primera persona a visitar els 14 Centres de Visitants que la NASA té repartits per tot Estats Units. Avui dia és ambaixadora del projecte de vol espacial privat Mars One.

A més de la seva formació com a astronauta en l’Acadèmia Possum, també està aprenent xinès, anglès, francès i espanyol. Sembla que res pot detenir a l’Alyssa per aconseguir el seu somni.

Informa’t de tot a Junior Report Castellano | Català | English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -