3 desembre 2023
spot_img
3 desembre 2023

De magnat a president

Donald Trump ha passat de ser un ric empresari a dirigir el país més poderós del món

La història de Donald Trump sembla treta d’una pel·lícula. Nét d’immigrants alemanys i escocesos, Trump va néixer a Nova York el 1946. Va estudiar economia i amb només 25 anys es va fer càrrec de l’empresa familiar, dedicada al negoci immobiliari.

De seguida va demostrar el seu olfacte per als negocis i, gràcies a diverses compres i inversions encertades, va aconseguir crear un imperi de la construcció. L’empresa de Trump ha construït apartaments, hotels, gratacels, casinos i camps de golf per tot el món.

La Torre Trump, A la Cinquena Avinguda de Nova York, és un dels edificis més emblemàtics de l’empresa constructora de Donald Trump. (Darren Ornitz / Reuters)

Trump es considera a si mateix un triomfador sense complexos i li agrada pensar que ell representa a el “somni americà”. Aquesta és la filosofia amb la qual ara dirigeix el govern dels Estats Units, sota el lema Make America great again [Tornem a fer d’Amèrica un gran país].

Fa anys que Trump especulava sobre la possibilitat d’entrar en política. Al 2015 va decidir fer el pas, veient que el descontentament amb l’administració d’Obama i els efectes de la crisi sobre l’economia podien donar-li una oportunitat per guanyar-se als votants.

Una estrella de Hollywood

Donald Trump ja era un personatge famós a Estats Units abans de ser president. A més de ser un empresari d’èxit, ha aparegut en una dotzena de pel·lícules i sèries i té una estrella al Passeig de la Fama de Hollywood. 

Encara que ara es baralli amb els periodistes, a Trump sempre li ha agradat ser el centre d’atenció i aparèixer als mitjans.

Durant anys va ser el propietari de concursos de bellesa com Miss Estats Units i Miss Univers, i fins i tot va tenir el seu propi programa de televisió: un reality show sobre joves que volien fer carrera al món dels negocis.

Un personatge molt polèmic

Donald Trump sempre ha estat una persona controvertida i provocadora, però ara que és el president dels Estats Units, el país més poderós del món, les seves declaracions tenen molta més repercussió.

Trump és molt actiu a les xarxes socials i aprofita qualsevol ocasió per donar la seva opinió, encara que no sempre d’una manera políticament correcta.

Comentaris inadequats sobre els immigrants, les dones, els musulmans… acostumen a aparèixer sovint el timeline del seu compte de Twitter. Segons les enquestes, la popularitat de Trump no ha deixat de caure des que va començar el seu mandat.

Fora d’Estats Units, les seves polèmiques declaracions provoquen l’antipatia de la resta de països. I el que és pitjor: el seu to agressiu i les seves paraules desafiadores podrien portar a un conflicte molt pitjor.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/948355557022420992

Informa’t de tot a Junior Report Castellano | Català | English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -